Portal Pszczelarski

Współpraca

Sprawdź w jaki sposób możesz zaistnieć na pierwszym profesjonalnym, a jednocześnie największym w Polsce portalu dla pszczelarzy, miłośników pszczół i amatorów dobrego miodu!

1. Zostań autorem publikacji na łamach Portalu Pszczelarskiego

Jesteśmy otwarci na każdy przejaw inwencji twórczej naszych czytelników. Doceniamy ich poświęcenie oraz wkład włożony w tworzenie tego portalu.

Z wielką przyjemnością opublikujemy artykuł, który będzie spełniał poniższe warunki:
- będzie zawierał rzetelne, sprawdzone informacje (dla artykułów dotyczących tłumaczenia pojęć encyklopedycznych obowiązkowe jest podanie źródła/źródeł),
- swoim zakresem będzie dotyczył tematów związanych z pszczelarstwem lub mających wpływ na pszczelarstwo,
- będzie pozbawiony słów powszechnie uważanych za obraźliwe, nawiązujących do polityki, wyznania, itp.,
- nie będzie zawierał odnośników do innych stron (odnośniki dołączamy wyłącznie do publikacji osób, które współpracują z nami od dłuższego czasu oraz swoją nienaganną postawą oraz zaangażowaniem przyczyniły się do znacznego rozwoju niniejszego portalu),
- nie przekroczy 2500 znaków włącznie ze spacjami (powyżej wskazanej liczby artykuł będzie musiał być podzielony na części, czego staramy się unikać),
- nie będzie stanowił powtórzenia ani uzupełnienia dotychczas opublikowanych treści na Portalu Pszczelarskim (wyjątek: gdy będzie to uzupełnienie treści artykułu przez jego autora),
- będzie zawierał wysokiej jakości autorskie zdjęcie wraz z pisemną zgodą na publikację oraz podpisem jego autora (w przypadku nieposiadania własnego zdjęcia prosimy o dołączenie takowej informacji).

Osoby niepewne tego czy ich artykuł spełnia powyższe warunki prosimy o kontakt.

Artykuły prosimy przesyłać drogą mailową: redakcja@portalpszczelarski.pl wraz z dołączoną informacją o wyrażeniu zgody na ich publikację na łamach serwisu PortalPszczelarski.pl.

Dla każdego autora tekstu przygotowujemy oddzielny, autorski profil opatrzony zdjęciem, tytułem oraz jego krótką charakterystyką. W związku z tym prosimy także o dołączenie zdjęcia autora artykułu (lepiej węższego niż szerszego) oraz zwięzłego opisu (maksymalnie 15 słów). Każdy autor tekstu zostanie uhonorowany zaszczytnym miejscem w naszym gronie. Jego pozycja zaś uzależniona będzie od ilości opublikowanych treści.

Zastrzegamy sobie prawo do niewielkich modyfikacji oraz do rezygnacji z publikacji danego tekstu. Po dokonanej modyfikacji przesyłamy jego autorowi podgląd artykułu (przed publikacją) aby mógł wskazać elementy wymagające korekty.

Publikując tekst w pierwszym profesjonalnym portalu o tematyce pszczelarskiej w Polsce budujesz ekspercką pozycję i uwiarygadniasz kontrahentom swoją wiedzę.

Będziemy zaszczyceni mogąc współpracować właśnie z Tobą!

 

2. Podziel się zdjęciami

Pszczelarz-fotograf, a może pszczeli entuzjasta z aparatem i chwilą wolnego czasu?

Z ogromną przyjemnością utworzymy dla Ciebie galerię zdjęć, w której zamieścimy fotografie związane ze wszystkim co tylko jest związane z pszczelarstwem.

Co możesz zyskać? Przede wszystkim czas oraz rozgłos. Czas, gdyż zamiast tracenia cennych chwil na dodawanie zdjęć (załączników) do ogłoszeń czy wysyłanie swoim klientom fotografii, każdorazowo będziesz mógł wkleić krótki link prowadzący bezpośrednio do tego, co chcesz im pokazać. Rozgłos, bo galerie Portalu Pszczelarskiego są bardzo chętnie odwiedzane przez Internautów, zaś zdjęcia znajdywane w wyszukiwarce Google przeważnie na pierwszych pozycjach.

Już teraz zapraszamy Cię do galerii zdjęć, która znajduje się w zakładce Galeria. Jeżeli podoba Ci się ten sposób współpracy, wyślij nam zdjęcia wraz z podpisami na redakcyjnego maila ( redakcja@portalpszczelarski.pl ).

Jednocześnie informujemy, że tworzymy galerie wyłącznie dla zdjęć, do których osoba nadsyłająca posiada prawa autorskie!

 

3. Nagraj filmik i opublikuj go szerokiemu gronu odbiorców

Przygotowałeś lub masz ochotę przygotować filmik związany z szeroko rozumianym pszczelarstwem? Podziel się nim z użytkownikami Portalu Pszczelarskiego!

Z wielką przyjemnością publikujemy wszelkiego rodzaju nagrania, takie jak relacje z wydarzeń pszczelarskich czy szkolenia dla pszczelarzy. Nagłaśniamy oddolne inicjatywy na rzecz pomocy pszczołom i pszczelarzom oraz przypadki absurdów pszczelarskich.

Nagrania (do 200 Mb) prosimy przesyłać na nasz adres mailowy: redakcja@portalpszczelarski.pl wraz z krótkim opisem czego dotyczą, informacją o wyrażeniu zgody na ich publikację oraz zdaniem: "Jestem autorem przesłanego nagrania lub posiadam prawo do jego publikacji". Pliki o większych rozmiarach będzie można przesyłać, albo w tradycyjny sposób (pocztą na CD/DVD/pendrive), albo po wcześniejszym uzgodnieniu - na nasz serwer (maksymalny rozmiar pliku 50 Gb).

Autor opublikowanego nagrania także znajdzie zaszczytne miejsce w gronie osób tworzących PortalPszczelarski.pl !

 

4. Umieść baner Portalu Pszczelarskiego na swojej stronie internetowej

Jeżeli prowadzisz bloga, stronę pasieki lub jesteś producentem branży pszczelarskiej lub okołopszczelarskiej możesz zamieścić jeden lub więcej naszych banerów na swojej stronie internetowej. O umieszczeniu banera nie zapomnij nas poinformować. Zapoznamy się z profilem Twojej działalności i być może zaproponujemy jakieś wspólne działanie. Banery dostępne są w zakładce Banery w stopce strony.

 

5. Współpraca w innym zakresie

Widzisz możliwość współpracy w innym zakresie niż wyżej wskazane? Skontaktuj się z nami: redakcja@portalpszczelarski.pl Jesteśmy otwarci na wszelkiego rodzaju pomysły!



  Współpracują z portalem:

Daniel Borak

Daniel Borak

Autor tekstów

Właściciel gospodarstwa pasiecznego Ślężańskie Miody i serwisu partnerskiego www.slezanskiemiody.pl

Projekt Bzykająca Przyczepka

Projekt Bzykająca Przyczepka Edukuje

VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec - relacja z wydarzenia

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Bastani – perskie lody szafranowe

Chałka z szafranem i miodem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili