Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Przerób wosku na węze pszczelą 4.40 za kg


Oferujemy przerób wosku na węze pszczelą z powierzonego materiału, metodą walcowania na zimno. Produkcja odbywa się na profesjonalnej lini produkcyjnej zbudowanej specjalnie dla potrzeb naszej firmy. Proces wyrobu węzy rozpoczyna się od roztopienia wosku do postaci płynnej, następnie jest sterylizowany na końcu przebiega proces jego filtracji. Kolejnym etapem jest wytworzenia w prasie, pasa wosku o grubości ok 1 cm , ten pas wosku jest powoli chłodzony a następnie walcowany do odpowiedniej grubości, kolejnym etapem jest walcowanie wosku w celu wyciśnięcia komórek pszczelich. Wyżej wymieniony proces gwarantuje bardzo mocne wiązanie kryształów wosku, poprzez ich przemieszczanie. Powoduje to iż wytwarzana przez nas węza nie kruszy się, jest bardzo elastyczna, można ja w swobodny sposób wyginać i formować.
Walcowanie na zimno stosowane jest również przy produkcji stali, proces ten powoduje powstanie bardzo wytrzymałego produktu końcowego.
Produkujemy węze w standartowej komórce 5,4 mm.
Posiadamy badania z Państwowego Instytutu Weterynaryjno-Badawczego w Puławach.
Zakład nasz mieści się miejscowości Budki niedaleko Kraśnika na lubelszczyźnie. Wosk można dostarczyć do nas osobiście lub za pośrednictwem kuriera.


Przy ilościach powyżej 500 kg prosimy o kontakt gdyż istnieje możliwość odbioru wosku naszym transtem.

Cena za przerób wosku
4,40zł/kg - powyżej 500kg
5.50żł/kg - powyżej 100kg
6,60zl/kg - poniżej 100kg

Cena dla kół i związków pszczelarskich wynosi 4,4zł/kg.

570 315 316

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 8638

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (11 Października 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.