Portal Pszczelarski


Atrakcje u Sądeckiego Bartnika 2015

Robotnik truteń - sekrety ula.

Robotnik truteń - sekrety ula.


Ku pamięci ks. dr Jana DzierżonaMiód natury cud. Jedna z kilku tablic podkreślających właściwości miodu.Św. Franciszek z AsyżuŚw. Ambroży. Obok niego św. Franciszek z Asyżu.Ul kłodowy.Św. Ambroży - ul figuralny.Zamieszkałe ule na terenie należącym do Sądeckiego Bartnika.Czynne ule na terenie należącym do Sądeckiego Bartnika.Ostatnia wieczerza - ul figuralny.Ule na wozie drabiniastym.Ule figuralne pod wiatą.Kószka i ule figuralne.Św. Ambroży i inne ule figuralne.Zasiedlona kószka.Ule figuralne u Sądeckiego Bartnika.Ule figuralne u Sądeckiego Bartnika.Ule figuralne u Sądeckiego Bartnika.Św. Ambroży - ul figuralny u Sądeckiego Bartnika.Pszczela królowa - ul figuralny.Św. Ambroży trzymający ul - ul figuralny.Afrykańczyk - ul figuralny.Ul z twarzą oraz Afrykańczyk - ule figuralne.Żyją pszczoły! Gaudeamus igitur!Api Wóz z pszczołami.Pszczoły pracujące w Api Wozie.Św. Ambroży - pomalowany ul figuralnyUl figuralny.Muzealna chata Chyży Rój.Robotnik truteń - obiekt edukacyjny.Robotnik truteń - sekrety ula.Zasiedlony ul weselny w obiekcie edukacyjnym Robotnik truteń.Gniazda pszczół samotnic - domek dla dzikich zapylaczy obok obiektu edukacyjnego Robotnik truteń.Stadnina koni.Zagroda dla zwierząt.Kucyki w zagrodzie.


  Współpracują z portalem:

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Żurawina z miodem i wanilią

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Jajka w koszulce z kuskusem, pomidorkami i miodem

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady