Portal Pszczelarski


Pszczoły w szkole

W trakcie obserwacji. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.

W trakcie obserwacji. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.


Uroczystość wręczenia nagrody w konkursie grantowym \Uroczyste wręczenie nagrody w konkursie grantowym \Uroczyste wręczenie nagrody w konkursie grantowym \Zabawa w malarza - tworzymy arcydzieło z pszczółką w tle. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Nasze malownicze arcydzieło. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Spotkanie z pszczelarzem. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Degustacja miodu - mniam... mniam. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Uczymy się robić świece z wosku pszczelego. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Piękne świece z wosku pszczelego. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Młodzi detektywi z p. Mateuszem uczą się sztuki fotografii aby skutecznie uwieczniać swoje poszukiwania miejsc przyjaznych pszczołom. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Młodzi badacze przed wyruszeniem w drogę. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Młodzi badacze pszczelej natury w trakcie poszukiwań. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.W trakcie obserwacji. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Na podstawie obserwacji młodzi badacze stworzyli mapę miejsc przyjaznych pszczołom (na zdjęciu w trakcie jej tworzenia). Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.


  Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Ciasto orzechowe z miodem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Miód - produkt pszczeli