Portal Pszczelarski


Pasieka Tadeusza Kąkola w Grabowcu

Pszczoły wyległy w bardzo gorący dzień. Autor: Tadeusz Kąkol

Pszczoły wyległy w bardzo gorący dzień. Autor: Tadeusz Kąkol


Korpus ula - sposób wykonania. Autor: Tadeusz KąkolZdejmowanie z prawidła. Autor: Tadeusz KąkolWykańczanie korpusu. Autor: Tadeusz KąkolUl z nadstawkami. Autor: Tadeusz KąkolUl ozdobny. Autor: Tadeusz KąkolUle i lądujące pszczoły na wylotkach. Autor: Tadeusz KąkolUle w pasiece Tadeusza Kąkola. Autor: Tadeusz KąkolPasieka Tadeusza Kąkola. Autor: Tadeusz KąkolUle ozdobne. Autor: Tadeusz KąkolRójka. Autor: Tadeusz KąkolOsadzanie rójki w ulu. Autor: Tadeusz KąkolOsadzanie rójki w ulu. Autor: Tadeusz KąkolPszczoły wyległy w bardzo gorący dzień. Autor: Tadeusz KąkolPrzegląd rodziny pszczelej. Autor: Tadeusz KąkolRamka z miodem i pszczołami. Autor: Tadeusz KąkolRamka z zasklepionym miodem. Autor: Tadeusz KąkolMiód z pasieki Tadeusza KąkolaUle zimą. Autor: Tadeusz KąkolUle podczas zimy. Autor: Tadeusz KąkolUle w zimowej szacie. Autor: Tadeusz Kąkol


  Współpracują z portalem:

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Pierogi z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Kurczak teriyaki z miodem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.