Portal Pszczelarski


V Krzeszowickie Miodobranie

Pomnik Kazimierza Wyki, profesora Uniwersytetu Jagiellońskiego, historyka i krytyki literatury. Autorka zdjęcia: Renata Gasek

Pomnik Kazimierza Wyki, profesora Uniwersytetu Jagiellońskiego, historyka i krytyki literatury. Autorka zdjęcia: Renata Gasek


Stoiska wystawców podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoisko pasieki z Krzeszowic podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekUl podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoiska wystawiennicze podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekAsortyment jednego z wystawców V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekFontanna na Krzeszowickim Rynku. Autorka zdjęcia: Renata GasekPanorama przedstawiająca stoiska wystawców V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoiska wystawców podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekBaner promujący zbiórkę miodów dla podopiecznych Schroniska dla osób niepełnosprawnych Fundacji im. Brata Alberta w Radawnowicach podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekBaner promujący V Krzeszowickie Miodobranie. Autorka zdjęcia: Renata GasekAsortyment wystawcy podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoiska pszczelarzy podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekWystawa prac związanych z pszczelarstwem podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekRoll-up Stowarzyszenia Pszczelarzy Powiatu Krakowskiego podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekPomnik Kazimierza Wyki, profesora Uniwersytetu Jagiellońskiego, historyka i krytyki literatury. Autorka zdjęcia: Renata Gasek


  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Skrzydełka z miodem i chili

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności