Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Czy miód pszczeli tuczy? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2267

Zaloguj się aby obserwować temat

arek

2016-01-10 19:19:51

Czy miód pszczeli tuczy?

blondynekkrk

2016-01-10 21:30:39

Arek, podejrzewam, że jak zjesz 2 słoiki dziennie to utyjesz :) Ale jak będziesz rozsądnie spożywał miód i do tego trzymał się jakiś ćwiczeń to nic się nie stanie. W końcu jak się wszystko robi z umiarem to można spodziewać się dobrego rezultatu.

Możesz sobie poczytać fajny artykuł o tym, ile kalorii ma miód, a ile ma cukier i inne substancje słodzące. Daje dużo do myślenia :)

http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/632/lyzeczka_miodu_a_lyzeczka_cukru.html

michal1972

2016-01-11 17:56:24

Arku, miód spożywany w nadmiarze może spowodować wzrost masy ciała. Podobnie jest jeżeli organizm będzie przyjmować więcej kalorii niż będzie spalać. Ciężko jest powiedzieć, ile można "legalnie" zjeść miodu aby nie przytyć. Jest to kwestia indywidualna. Niemniej jeżeli lubisz miód to już połowa sukcesu. Jest zdecydowanie zdrowszy od cukru białego.

arek

2016-01-13 21:05:26

Ale łyżeczka miodu do codziennej herbaty nie spowoduje, że będę grubciem?

Adam_Poch

2016-01-24 10:57:26

Miód ma więcej kalorii niż cukier. Myślę, że jak się będzie go spożywać więcej niż cukru to można przytyć.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Miód z dziką różą

Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem

Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.