Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Miód kupujesz pszczoły ratujesz - o co chodzi? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1623

Zaloguj się aby obserwować temat

banan

2015-10-19 21:19:24

witam, o co chodzi w tej akcji miod kupujesz pszczoly ratujesz? nazwa bardzo fajna i godna promowania nie tylko w naszym kraju ale dlaczego wykorzystane sa fiaty 126p i dlaczego jezdza po plazy? co to ma wspolnego z ekologia, kupowaniem miodu i ratowaniem pszczol?

blondynekkrk

2015-10-20 08:14:06

"Miód kupujesz - pszczoły ratujesz" to kampania, którą organizuje Wydawnictwo Pasieka i Polski Związek Pszczelarski. Ma na celu zachęcanie do kupna miodu od polskich pszczelarzy aby ci mieli pieniądze na utrzymanie swoich pasiek, a zatem i na ratowanie pszczół.

Dlaczego "maluchy" i plaża? Nie mam pojęcia... Sam troszkę tego nie rozumiem. Dlaczego zamiast wydawania pieniędzy na benzynę i na nieekonomiczne auta, które smrodzą Europę, nie zostały wydane środki na wsparcie chociażby akcji Greenpeace Adoptuj Pszczołę?

michal-trabka

2015-10-20 20:03:43

Nie widziałem tego jeżdżenia po plaży. Gdzie można zobaczyć ten filmik?

blondynekkrk

2015-10-24 08:50:24

@michal-trabka - ja znalazłem na profilu facebookowym wydawnictwa Pasieka. Wpisz sobie Wydawnictwo Pasieka na Facebooku. Jest tylko jeden rekord ;)

mati

2015-11-15 15:55:28

nie slyszalem o takiej akcji ale to bezsens jest pewnie jeszcze z naszych skladek pieniondze zbierajom niech sie wezmom do roboty lepiej

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Słodka sałatka z kurczakiem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?