Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Miód kupujesz pszczoły ratujesz - o co chodzi? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1699

Zaloguj się aby obserwować temat

banan

2015-10-19 21:19:24

witam, o co chodzi w tej akcji miod kupujesz pszczoly ratujesz? nazwa bardzo fajna i godna promowania nie tylko w naszym kraju ale dlaczego wykorzystane sa fiaty 126p i dlaczego jezdza po plazy? co to ma wspolnego z ekologia, kupowaniem miodu i ratowaniem pszczol?

blondynekkrk

2015-10-20 08:14:06

"Miód kupujesz - pszczoły ratujesz" to kampania, którą organizuje Wydawnictwo Pasieka i Polski Związek Pszczelarski. Ma na celu zachęcanie do kupna miodu od polskich pszczelarzy aby ci mieli pieniądze na utrzymanie swoich pasiek, a zatem i na ratowanie pszczół.

Dlaczego "maluchy" i plaża? Nie mam pojęcia... Sam troszkę tego nie rozumiem. Dlaczego zamiast wydawania pieniędzy na benzynę i na nieekonomiczne auta, które smrodzą Europę, nie zostały wydane środki na wsparcie chociażby akcji Greenpeace Adoptuj Pszczołę?

michal-trabka

2015-10-20 20:03:43

Nie widziałem tego jeżdżenia po plaży. Gdzie można zobaczyć ten filmik?

blondynekkrk

2015-10-24 08:50:24

@michal-trabka - ja znalazłem na profilu facebookowym wydawnictwa Pasieka. Wpisz sobie Wydawnictwo Pasieka na Facebooku. Jest tylko jeden rekord ;)

mati

2015-11-15 15:55:28

nie slyszalem o takiej akcji ale to bezsens jest pewnie jeszcze z naszych skladek pieniondze zbierajom niech sie wezmom do roboty lepiej

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kurczak w różowej marynacie

Agua fresca z borówek

Tarta z brzoskwiniami i miodem