Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Izolator Chmary - co to jest? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3552

Zaloguj się aby obserwować temat

arek

2015-10-06 16:28:32

Izolator Chmary - co to jest?

Lukasz_Baniak

2015-10-10 08:33:56

Izolator Chmary służy do czasowej separacji matki w celu całkowitego wykluczenia czerwienia. W bardzo dużym skrócie. Temat jest bardzo ciekawy i trudny. Czytałem kiedyś na temat tego izolatora badania, które przeprowadził mistrz pszczelarstwa Igor Pawłyk. Polecam poszukać sobie je w necie.

Maras62

2015-10-20 21:36:19

Temat ciekawy,tylko występuje w opcji wlkp. Ja mam dadanty i narazie zrezygnowałem ze stosowania izolatora , ale w przyszłym roku zdecydowanie jestem za izolatorem Chmary.

blondynekkrk

2015-10-24 08:56:03

@Maras62 - dzięki za filmik :)Dużo wyjaśnia!

Maras62

2015-10-24 20:57:02

Ciekawy temat.Ja też mam 8 izolatorów , ale w tym roku nie zastosowałem , bo to izolator wlkp ,a ja mam dadanty .

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Kapusta czerwona z porto

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Linia pszczół cau: PwK

Pszczelarstwo miejskie - podsumowanie

Jakość matki pszczelej wychowanej z jaja lub larwy w różnym wieku