Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Izolator Chmary - co to jest? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3463

Zaloguj się aby obserwować temat

arek

2015-10-06 16:28:32

Izolator Chmary - co to jest?

Lukasz_Baniak

2015-10-10 08:33:56

Izolator Chmary służy do czasowej separacji matki w celu całkowitego wykluczenia czerwienia. W bardzo dużym skrócie. Temat jest bardzo ciekawy i trudny. Czytałem kiedyś na temat tego izolatora badania, które przeprowadził mistrz pszczelarstwa Igor Pawłyk. Polecam poszukać sobie je w necie.

Maras62

2015-10-20 21:36:19

Temat ciekawy,tylko występuje w opcji wlkp. Ja mam dadanty i narazie zrezygnowałem ze stosowania izolatora , ale w przyszłym roku zdecydowanie jestem za izolatorem Chmary.

blondynekkrk

2015-10-24 08:56:03

@Maras62 - dzięki za filmik :)Dużo wyjaśnia!

Maras62

2015-10-24 20:57:02

Ciekawy temat.Ja też mam 8 izolatorów , ale w tym roku nie zastosowałem , bo to izolator wlkp ,a ja mam dadanty .

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Domowe sposoby wytapiania wosku pszczelego

Jak odkazić ul?

Wilgoć w ulu – co robić?