Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Chiński stragan i zatrzęsienie pszczół [filmik] Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1776

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-08-21 21:01:38

Chyba ktoś źle zlokalizował swoją pasiekę ;) Ewidentnie za blisko chińskiego straganu!

Lukasz_Baniak

2015-08-22 17:21:45

To wygląda na jakiś chiński przysmak. Nie wiem co to Bee Mochi. Szukając w internecie znalazłem tylko tyle, że Mochi to jakiś rodzaj słodyczy chińskich. A przedrostek Bee oznacza pewnie tyle, że pszczoły go bardzo lubią... co widać po filmiku.

michal1972

2015-08-23 08:55:22

Koledzy, mochi to tradycyjne japońskie klusko-ciastka robione z klejącego ryżu, często nadziewane pastą ze słodkiej, czerwonej fasoli anko lub truskawek, obtoczone w czarnym sezamie goma, sojowym proszku kinako albo zabarwione na zielono poprzez dodatek sproszkowanych liści yomogi. Tyle wikipedia.

Bee Mochi zapewne dlatego, że skoro mochi jest słodkie, to pszczoły się tym zainteresowały. Dziwi mnie to, że nie widzę tam os.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Amarantusowe batoniki z miodem

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie