Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Tematy nie związane z pszczelarstwem

Konkurs na komiks - wygraj 5000 zł Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1548

Zaloguj się aby obserwować temat

marcin

2015-07-18 08:14:42

Drodzy Czytelnicy i Użytkownicy PP,

jako uczestnik Wiosennej Szkoły Leszka Balcerowicza, organizowanej przez Forum Obywatelskiego Rozwoju, pragnę zaprosić Was do wzięcia udziału w konkursie na komiks o tematyce ekonomicznej. Konkurs organizuje wspomniane FOR oraz Bank Zachodni WBK.

Wydaje mi się, że jest to świetny sposób na sprawdzenie swoich umiejętności, a także na podreperowanie budżetu, który w przyszłości będzie można spożytkować np. na nowy sprzęt pasieczny.

Przytaczam poniżej informacje od organizatorów:
"Aby wziąć udział w konkursie, należy stworzyć komiks na jeden z poniższych tematów:
1. Kadencyjność czy dożywocie? – czy ograniczenie liczby kadencji władz jest dobrym rozwiązaniem?
2. „Jak dają, to bierz…” – o nieefektywnym wydatkowaniu środków unijnych przez władze lokalne.
3. Raj a piekło podatkowe – jak skomplikowany system podatkowy utrudnia Kowalskiemu życie?
4. Kupuj z głową – o naszej świadomości konsumenckiej.

W konkursie można wygrać następujące nagrody:
I kategoria [Forma krótka: objętość 1 strona A4 (format 210 x 297 mm, układ wyłącznie pionowy, układ i liczba kadrów na stronie dowolna)]:
I miejsce – 5000 zł, II miejsce – 4000 zł, III miejsce – 3000 zł,
II kategoria [Forma długa: objętość od 2 do 6 stron A4 (format 210 x 297 mm, układ wyłącznie pionowy, układ i liczba kadrów na stronie dowolna)]:
I miejsce – 5000 zł, II miejsce – 4000 zł, III miejsce – 3000 zł,
Wyróżnienia w wysokości 600 zł,
Nagroda publiczności, I kategoria – 1000 zł
Nagroda publiczności, II kategoria – 1000 zł

Wyboru najlepszych prac dokona jury w składzie:
• Leszek Balcerowicz – Przewodniczący Rady FOR
• Jacek Fedorowicz – satyryk
• Michał Ogórek – satyryk
• Marek Raczkowski – rysownik
• Antoni Rodowicz – rysownik
• Tomasz Leśniak i Rafał Skarżycki – twórcy Jeża Jerzego,
• Adam Radoń – Dyrektor Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi
• Teresa Notz – Dyrektor ds. kontaktów społecznych, Bank Zachodni WBK

Termin zgłaszania prac konkursowych mija 31 sierpnia 2015r.

Więcej informacji pod adresem: http://www.for.org.pl/pl/Konkurs-na-komiks-ekonomiczny-VII-edycja "

blondynekkrk

2015-07-18 21:00:57

Talentu do rysowania to ja nie mam ale 5k to bym z chęcią przygarnął:)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Łosoś w musztardzie i miodzie