Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Straty w pasiece po nocnej wichurze (07.07.2015) Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1625

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-07-08 16:54:27

Koledzy pszczelarze, macie jakieś straty w pasiekach po dzisiejszej nocnej wichurze? Jadąc po Krakowie widać było połamane gałęzie i drzewa, tony liści oraz powyginane billboardy.

factis

2015-07-08 21:33:35

Na całe szczęście w mojej okolicy nic się nie działo. Słyszałem, że najbardziej ucierpiały województwa wielkopolskie, dolnośląskie, opolskie, śląskie i małopolskie. Dzisiaj ma być powtórka z rozrywki. A skoro tak, to warto zabezpieczyć ule.

blondynekkrk

2015-07-09 09:52:27

Faktycznie, dzisiaj znowu o Dolnym Śląsku najbardziej się mówi w telewizji. Pod Krakowem nie było burzy albo ja po prostu dobrze spałem:)

Pogodny Piątek

2015-07-09 13:39:54

W centralnej Polsce połamało kilka drzew, ale dachy zostawiło na miejscach na szczęście. Ule też.

mati

2015-07-10 17:09:12

u mnie wszystko ok ale ladnie dmuhal wiatr

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Pszczelarz, a kto to taki?

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zostań bohaterem pszczół

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie

Pszczoły i pszczelarstwo trzech kontynentów - zaproszenie na wykład

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016