Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół

Preparaty do usuwania pozostałości miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2110

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2015-04-09 19:00:11

Jakie polecacie preparaty do usuwania pozostałości miodu w miodarkach, beczkach, odstojnikach etc.?

Lukasz_Baniak

2015-04-10 09:27:53

Gąbkę, płyn do mycia naczyń i obfite ilości wody.

blondynekkrk

2015-04-11 11:20:32

Widziałem takie preparaty jak BONSAN i ANESAN.

Antoni

2015-04-12 20:03:21

Potwierdzam, i Bonsan, i Anesan, i jeszcze Eloxan GL oraz Baktosan. Anesan i Bonsan trzeba rozcieńczyć ciepłą wodą. Co polecić? Zależy od Ciebie. Podobno Eloxal GL jest dość ceniony ale moim zdaniem to wszystko jedno.

Lukasz_Baniak

2015-04-25 22:37:27

@Antoni, po co chemię pakować i dawać zarobić koncernom... Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Tradycyjne metody są najlepsze, choć pewnie trzeba więcej się namęczyć.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Chleb z szafranem i miodem

Chałka z szafranem i miodem

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Śledzie w korzennej marynacie z miodem

Kurczak teriyaki z miodem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Nalewka jaśminowa z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego