Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Tematy nie związane z pszczelarstwem

Wakacje 2015 - gdzie się wybrać? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1422

Zaloguj się aby obserwować temat

factis

2015-04-02 09:20:12

Choć tytuł może być mylący, bo każdy myśli o wakacjach w lecie, ale my pszczelarze dobrze wiemy, że wtedy nie ma możliwości udania się nawet na kilka dni na urlop. Zakładam ten temat bo może ktoś może polecić jakieś fajne rozwiązanie spędzenia tegorocznych wakacji późną jesienią lub zimą? Mile widziane jakieś namiary.

blondynekkrk

2015-04-05 11:05:14

jako nie pszczelarz wybieram się nad morze do Pobierowa ;) tanio i solidnie :) w zimie polecam Zakopane chociaż coraz więcej tam osób i coraz mniej miejsca do parkowania...

Lukasz_Baniak

2015-04-05 22:21:09

Zdziwisz się ale także polecę Ci morze. Wybrałem się kilka lat temu nad morze do Unieścia ośrodek Eden Spa. Polecam. Działają przez cały rok. Mają pyszne jedzenia, basen, sauny i jacuzzi. Można wypocząć w raczej starszym towarzystwie (średnia wieku powyżej 50 lat) - albo ja tak trafiłem.

michal1972

2015-04-09 18:58:24

O wakacjach to zacznę myśleć dopiero pod koniec września. Marzy mi się w tym roku Zakopane, tak jak blondynekkrk napisał. Martwi mnie tylko to, że górali interesują tylko "dutki" i że po ciężkim sezonie wydoją z człowieka ostatnie złotówki. Pożyjemy - zobaczymy.

augustovski

2015-05-03 12:16:44

ja chyba wybieram się do włoch - do rzymu loty są super tanie - http://rzym.skyfly.pl/. później kieruję się na południę - neapol, kalabria, sycylia.

blondynekkrk

2015-05-25 10:13:01

Faktycznie bilety od 140zł do Rzymu to tanioszka. Ja leciałem do Mediolanu Ryanairem za 40zł w jedną stronę :) Ale Rzym był zawsze droższy i to dużo.

@michal1972 przyzwyczaisz się. Mieszkam w Krk i za każdym razem jak jadę do Zakopca to klnę jak szewc. Górale nie myślą o niczym innym jak o kasie. Zajeżdżają konie, omijają przepisy robią "serki owcze" a nie oscypki. Ręce opadają.

Aslana

2015-06-07 11:37:05

Ja w tym roku tez zdecydowałam się na Pobierowo i wiem, że będę się tam świetnie bawić:)Domek u Stasia mam już wynajęty.
http://www.mojeurlopy.pl/noclegi/pobierowo

arek

2015-06-09 09:55:02

Pobierowo ekstra. Fajne jest Łeba też.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Słodka sałatka z kurczakiem

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu