Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Projekt Bzykająca Przyczepka Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 4178Przejdź do artykułu Projekt Bzykająca Przyczepka
Zaloguj się aby obserwować temat
wszczypkow
2015-03-16 15:18:07
Żenujące. Przecież istnieje mechanizm wsparcia dla pszczelarzy z ARR Poza tym używana przyczepka kosztuje grosze. Można się również złożyć z kolegami na wspólną. Nie wspierałem dmuchanej akcji Greenpeace adoptuj pszczołę...(zatrucie w Przyczynie Dolnej).Również ten "projekt" uważam za nieuczciwy. Nie popieram rozwiązań opartych na nieuzasadnionym żebractwie.
blondynekkrk
2015-03-16 22:16:14
Dlaczego nieuczciwy? Portale crowdfundingowe zawsze sprawdzają wcześniej osoby zgłaszające swój projekt i na dodatek analizują realność potrzeb danej osoby. Ja uważam, że pomysł jest godny podziwu. Trzeba się sporo namęczyć, żeby przygotować i stronę internetową i samą wizytówkę zbiórki na Polak Potrafi. Co więcej, ja bym to traktował jako uczciwą sprzedaż bo za każde wsparcie druga osoba coś otrzymuje. Jest to zresztą gwarantowane.
factis
2015-03-18 08:57:38
Mnie się pomysł podoba. Nie każdego stać na przyczepkę a tym samym nie każdy ma taką możliwość, żeby z kimś złożyć się na zakup przyczepy do przewozu uli. Czytałem o crowdfundigu. Zyskuje popularność i raczej odbierany jest pozytywnie, czego dowodem jest ponad 900zł zebranych w te kilka dni przez pana z filmiku.
kaczka12
2015-03-18 20:24:58
Wiecie co, państwo dopuszcza taką formę zbiórki pieniędzy. Bo jakby tak nie było to by ponad 6,5mln zł nie zostało zebrane przez tę stronę. Popatrzyłem jakie tam projekty ludzie dają i w sumie jest ich duża różnorodność. Jak dla mnie to życzę Panu Danielowi powodzenia. Dużo już nie brakuje, bo zbliża się aktualnie do połowy.
mati
2015-03-19 21:31:31
oplaci sie przes takom strone zbierac kase hyba trzeba zaplacic za te strone
michal1972
2015-03-20 09:41:22
Od kilku dni obserwuje postęp w zbiórce pana ze Ślężańskich Miodów i to co się dzieje na tym forum. Ciężko mi oceniać, kto ma rację bo nigdy nie brałem udziału w takiej zbiórce. Nie wspieram finansowo żadnej zbiórki, nawet Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, ale też nie neguję ich istnienia. Robią pożyteczne rzeczy. Myślę, że sposób zbiórki jest jak najbardziej legalny, bo faktycznie dość szybko policja i prokuratura by się tą sprawą zajęły. Co do strony to chyba mati nie masz racji. Bo polakpotrafi.pl to nie strona pana ze Ślężańskich Miodów. Pewnie polakpotrafi.pl pobiera opłaty za publikacje takich ogłoszeń ale wątpię żeby były one na tyle wysokie żeby zniechęcały do korzystania z tej strony. Podsumowując, nie wesprę finansowo akcji ale też jej nie neguję. Życzę panu powodzenia w zbiórce i długich lat korzystania z przyczepki!
blondynekkrk
2015-03-20 18:42:43
Widzę, że i inni myślą tak jak ja ;) A mati myśląc wizytówkę, to nie chodziło mi o taką wizytówkę w rzeczywistości czy stronę internetową a pola które się uzupełnia w Polak Potrafi. Jest tego troszkę + trzeba swoją grafikę tam dać, bo nikt Ci jej nie zrobi. Uważam, że kawał dobrej roboty został wykonany.
PortalPszczelarski.pl
2015-03-21 12:24:32
Z otrzymanych od Pana Daniela zdjęć utworzyliśmy galerię, w której prezentujemy w pełnej okazałości ule wielkopolskiego odkładowe dla osób, które wesprą niniejszy projekt odpowiednią sumą.
http://www.portalpszczelarski.pl/galeria/68/ule_6-ramkowe_wielkopolskie_odkladowe_ze_styroduru.html
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
14 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
19 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
16 Marca 2026
14 Marca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026
Wystawa ogrodnicza Barzkowicka Wiosna 2026
10 Marca 2026
Wywiad z Piotrem Tkaczukiem (Pasieka Tkaczuk)
19 Lutego 2026
Najaktywniejsi w tym tygodniu:
1. Kryspin: 1