Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Gdzie kupić pszczoły? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1958

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-03-15 16:47:21

Myślę, że warto taki temat założyć. Będzie przydatny dla wszystkich osób rozpoczynających przygodę z pszczelarstwem. Więc co nasi forumowi eksperci doradziliby młodym adeptom pszczelarstwa? Gdzie kupić pszczoły? Hm?? :)

factis

2015-03-18 09:04:59

Jak to gdzie? Najlepiej od sprawdzonego hodowcy. Można także przez ogłoszenia pszczelarskie. Co prawda ciężko zweryfikować uczciwość ogłoszeniodawców ale zawsze można poczytać opinie w internecie.

mati

2015-03-19 21:32:21

od pszczelarza a gdzie

blondynekkrk

2015-03-20 18:50:12

mati - Amerykę odkryłeś :) Ja wyczytałem, że najlepiej kupować od zaprzyjaźnionego pszczelarza, a jeżeli takowego nie znamy, to podejść do najbliższego stowarzyszenia lub koła pszczelarzy i porozmawiać z kimś z władz. Te osoby cieszą się największym zaufaniem i raczej nie skrzywdzą przyszłego/młodego pszczelarza.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Koktajl pietruszkowy z miodem

Chleb na owsiance z miodem

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły