Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Gdzie kupić pszczoły? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1926

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-03-15 16:47:21

Myślę, że warto taki temat założyć. Będzie przydatny dla wszystkich osób rozpoczynających przygodę z pszczelarstwem. Więc co nasi forumowi eksperci doradziliby młodym adeptom pszczelarstwa? Gdzie kupić pszczoły? Hm?? :)

factis

2015-03-18 09:04:59

Jak to gdzie? Najlepiej od sprawdzonego hodowcy. Można także przez ogłoszenia pszczelarskie. Co prawda ciężko zweryfikować uczciwość ogłoszeniodawców ale zawsze można poczytać opinie w internecie.

mati

2015-03-19 21:32:21

od pszczelarza a gdzie

blondynekkrk

2015-03-20 18:50:12

mati - Amerykę odkryłeś :) Ja wyczytałem, że najlepiej kupować od zaprzyjaźnionego pszczelarza, a jeżeli takowego nie znamy, to podejść do najbliższego stowarzyszenia lub koła pszczelarzy i porozmawiać z kimś z władz. Te osoby cieszą się największym zaufaniem i raczej nie skrzywdzą przyszłego/młodego pszczelarza.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Bastani – perskie lody szafranowe

Chleb z szafranem i miodem

Chałka z szafranem i miodem

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II