Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Tematy nie związane z pszczelarstwem

Prezent na dzień kobiet Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1473

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-03-08 10:47:18

Jaki można kupić prezent na dzień kobiet? Ja kupuję tulipany i fajnie zapakowane w takie fioletowe opakowanie śliwki w czekoladzie firmy Wawel. A Wy?

Lukasz_Baniak

2015-03-09 11:15:53

@blondynekkrk, kwiaty, kwiaty i kwiaty. Taki dzień, gdzie nie trzeba się wysilać. Kwiatek wszystko załatwi. A tulipany w sam raz się sprawdzają. Nie za drogie i nie za tanie. A dla teściowej to można wziąć nawłoć. Nie ucieszy się ale sprawiedliwości stanie się zadość.

factis

2015-03-10 20:14:22

Ja zwykłem zapraszać do restauracji. Niestety w tym roku Dzień Kobiet wypadł w niedzielę i ciężko było dostać jakiś ładny bukiet. Musiałem pojechać do Biedronki położonej 15km ode mnie żeby kupić taki za 10zł.

blondynekkrk

2015-03-16 22:17:52

@factis, to opłacało Ci się to? Trzeba było machnąć ręką na kwiatki i zabrać do restauracji :)

@Lukasz_Baniak, no na pewno teściowa by się ucieszyła z nawłoci:D szybko by Cię pogoniła do domu!

factis

2015-03-18 09:09:35

No ale restauracja to jedno, a kwiatki to drugie. Ale warto było się wybrać taki szmat drogi po te chaberdzie. Różni ludzie różnie praktykują. Jedni wolą słodycze kupić, inni kwiatki, inni to i to. Najlepsze, że panie zawsze są zaskoczone - cokolwiek by to nie było.

kulinka

2015-03-22 11:42:44

Ja zwykle dostaję kwiaty lub właśnie idziemy, gdzieś obiado - kolację :) W tym roku jednak byliśmy w Wiśle na nartach :) Znajoma zaś dostała coś takiego - http://www.sklep-muzyczny.com.pl/pl/p/MXL-770/58784. Co myślicie o takim prezencie?

blondynekkrk

2015-03-22 13:18:09

@kulinka, nawet nie wiem co to jest :)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Piernik sułtański

Chałka z szafranem i miodem