Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Linie pszczół godne polecenia Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2178

Zaloguj się aby obserwować temat

Bolo

2015-03-01 19:47:05

Witam, jakie rasy, linie pszczół są godne polecenia?

blondynekkrk

2015-03-03 19:01:19

Ja myślę, że ilu pszczelarzy to tyle odpowiedzi uzyskasz. Każdy będzie zachwalał tę, z której korzysta.
Spotkałem się z opinią, że najlepsza matka to taka, która została wyhodowana w pasiece.

banan

2015-03-04 12:06:53

@Bolo, pytales odnosnie linii sklenar w tym temacie: http://www.portalpszczelarski.pl/forum/6/498/linia_sklenar_-_opinie.html

nic nie stoi na przeszkodzie, zebys mial pasieke kilku linii pszczol. moglbys w ten sposob sam stwierdzic, ktora wedlug ciebie jest najlepsza.

Sylwek

2015-03-06 10:24:06

Heh też Ci odpisałem w tamtym temacie ale tutaj mogę doprecyzować, tylko potrzebowałbym żebyś napisał co rozumiesz pod pojęciem "godne polecenia"? Czy chodzi Ci o to, żeby były mało rojliwe, czy aby były silne, czy co? Sprecyzuj a znajdziemy odpowiednią linię.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym