Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia
Leczenie prostaty produktami pszczelimi Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 12284Zaloguj się aby obserwować temat
tomasz301
2015-02-25 17:08:38
Przede wszystkim należy iść do urologa, a produkty pszczele to cenne wspomożenie organizmu.Teksty poniżej są wziete z sieci.
Przykład leczenia prostaty opisany przez pana Efimienko z miasta Stawropol:
1. Dla przygotowania wywaru z osypu pszczół: wziąłem 2 łyżki osypu na 0,7 litra wody i gotowałem przez 2 godziny. Przecedziłem , a pszczoły przemyłem wrzaca woda w ilości 1:1. Gotowy preparat trzymałem w lodówce, przygotowanego wywaru wystarczyło mi na 3 dni. Stosowałem wywar w ilości 2 łyżki stołowe 3 razy w ciągu dnia przed jedzeniem przez okres 2 miesięcy. Potem zrobiłem przerwę 1 miesiac, nie brałem zadnych lekarstw żeby określić skuteczność preparatu.Skutek był bardzo pozytywny.
2 Nalewka na osypie dla prostaty.Do słoika 1,5 litra wsypałem osyp pszczół do pełna i wstrząsałem , zeby osiadły i zalałem spirytusem 70% na okres 1 miesiąca.Potem spirytus wylałem , a pszczoły zalałem wrzaca wodą na okres 1 tygodnia i wylałem, uzyskałem słabą nalewke i powtórzyłem ten proces.
Zmieszałem nalewkę z woda pitna w stosunku 1:2 i wymieszałem całość płynów. Uzyskany płyn trzymałem w ciemnych miejscu i stosowałem w ilosciach takich jak dla wywaru przez 1,5 miesiąca. Badania prostaty wykazały wyraźne zmniejszenie sie jej wymiarów i badania PSA Free i innych były w normie.Podobnie wyregulowało sie ciśnienie krwi.
Inne recepty dla prostaty:
3 stosować wodny roztwór wywaru osypu po 1 łyżce stołowej 2 razy w dzień na 0,5 godziny przed jedzeniem. Kuracja trwa 1 miesiąc, przerwa 2 tygodnie i powtórzyć. Ogółem wykonać 3 cykle 1 miesięczne.
4 przygotować nalewkę na osypie na spirytusie, dodać 2 łyżeczki do herbaty 10% spirytusowego propolisu i 2 łyzki stolowe miodu. Wymieszać i przechowywac w lodówce. Stosowac 20-25 kropli 3-4 razy w dzień po jedzeniu z niezbędna iloscią wody co najmniej przez 6 miesięcy. Przy powazniejszych stanach prostaty pić przez 1 rok.
Prostata to jedna z najczęściej spotykanych chorób u mężczyzn. Infekcje, stress, złe nawyki prowadza do problemów z prostata. Nawet u zdrowych mężczyzn po 50 roku życia prostata zaczyna się powiekszać. Pojawia sie ból, problemy z pęcherzem i potencją.
5 Leczenie prostaty propolisem: wykorzystuje sie antybakteryjne, antywirusowe własnosci propolisu, oraz kwas kawowy który blokuje rozrost zrakowaciałych komórek prostaty.
Leczenie prostaty świecami z propolisu: 10 gram propolisu zmielic i rozpuścić w 30 ml spirytusu, pozostawic na 10 dni w ciemnym miejscu codziennie wstrząsając. Uzyskaną masę postawić na mały ogień, lub łaźnie wodną i mieszać az do uzyskania ciekłej brunatnej masy. Na 1 gram tej masy użyć 200 gram oleju kakaowego. W miejsce oleju kakaowego można wziąć krowie masło, lub inny tłuszcz zwierzęcy. Zmieszać składniki na łaźni wodnej, a kiedy masa zacznie zastygac, to sformować 10 świec , każda zawinąć w folię i trzymac w lodówce.Jak wygląda kuracja? Do kuracji potrzeba 20 swic na poczatek. Wstawiac na noc codziennie po 1 świecy w jelito proste przez 20 dni, zrobić przerwę 10 dni i powtórzyć 2-3 razy.
6 Olej propolisowy dla prostaty, stosowac na noc. Na 30 gram propolisu wziąc 200 gram oleju roslinnego (słonecznikowy), lub oliwy . Olej ,lub oliwę doprowadzić do wrzenia i lekko ostudzić, dodać zmielony propolis i wstawić na łaźnię wodną stale mieszając. Usunąc szum jaki bedzie wypływac na powierzchnie.Wykonac kompres z gazy zwinietej w 2 razy, zwilzyc w oleju , przylożyć na prostatę ,potem przyłozyć folie i całość owinąć by nie zsuwał się z ciała. Kurację stosować 14 dni, przerwa 7 dni i kilka razy powtórzyć. Równocześnie stosować 30% spirytusową nalewkę na propolisie 30 kropli 3 razy w dzień na 0,5 godziny do posiłku rozpuszczając nalewkę w 1/2 szklanki wody lub mleka.
7 . Dla leczenia prostaty można stosować tez inne produkty pszczele takie jak pyłek i pierzga, uzupełniając wywarami z ziół takimi jak szałwia, pokrzywa i inne. Wstrzymać sie z paleniem papierosów i spożywaniem alkoholu.
michal1972
2015-02-26 09:03:20
@tomasz301 - jak zwykle kawał dobrej roboty. Niestety prostata może dotknąć każdego mężczyzny. Warto zatem wiedzieć co można robić, choć o świecach to nie słyszałem.
tomasz301
2015-02-26 15:10:20
Dziękuje za uznanie, mnie zaskoczyło to ze jad pszczeli nie jest trawiony ale wnika w krew i rozprawia sie z bakteriami. Oprócz takich "pszczelich" działań u naszych sąsiadów jest urzadzenie elektryczne wysyłajace impulsy i w ten sposób leczy pecherz i prostatę w każdym stadium. Koszt urzadzenia razem z wysyłką do Polski to 140USD -pełna opłata, ale jest tez wariant przedpłaty i to jest rozsądniejsze.Przelew metoda Western Union.Urzadzenie pokazane jest na stronie http://www.prostatan.ru
osobiście pije nalewkę z pszczelego mumio, kilku moich znajomych też i chwalą sobie. Mocno działa na bronchit-zniknął charczący oddech, a u osoby z tarczyca wysypuje krosty tam gdzie jest tarczyca(trzeba popijać ziółka czyszczace krew i jeść zmielony kminek który czyści krew).
mati
2015-03-07 09:07:20
jak zwykle trzeba odstawic papierochy no ale one szkodzom najbardziej, ta strona co podales http://www.prostatan.ru to nie dziala mi wcale
michal1972
2015-03-07 22:01:58
@tomasz301, faktycznie link do urządzenia nie działa - tak jak napisał mati.
Co do samego urządzenia ciekaw jestem jak to faktycznie działa. Czy nie jest to chwyt marketingowy?
mati
2015-03-19 21:34:16
tomasz301 jestes czy cie nie ma znasz jakoms innom strone z tym gadzetem
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
trutówka
19 Lipca 2026
PSZCZELARSTWO BEZ CHEMII - MICHAŁ SMYK
16 Lipca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
28 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
17 Czerwca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Kim jest pszczelarz, a kim posiadacz uli?
30 Maja 2026
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026