Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Czym można zdenerwować pszczelarza? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1643

Zaloguj się aby obserwować temat

banan

2015-02-05 08:17:51

odpowiadajac w temacie: http://www.portalpszczelarski.pl/forum/4/238/czy_pszczoly_gryza.html stwierdzilem, ze warto zalozyc taki temat i podzielic sie tym, co nas denerwuje.

Mnie osobiscie irytuje jak wlasnie ktos spyta czy moje pszczoly gryza. Za kazdym razem musze tlumaczyc, ze pszczoly zadla, a nie gryza... to nie pomaga, i tak sie pojawia od czasu do czasu takie pytanie...

jak to jest u was?

michal1972

2015-02-05 18:29:34

Mnie nie pytają o to czy moje pszczoły gryzą, bo sprzedaję miód z dala od pasieki, tak więc klienci nie widzą moich uli, a tym bardziej pszczół. Ale faktycznie czasem potrafią się pojawić zadziwiające pytania, jak np. dlaczego mam taki drogi miód, skoro w Biedronce można kupić go za 12 zł.

blondynekkrk

2015-02-06 13:09:28

Sam się tak jeszcze kiedyś pytałem, jak nie zacząłem się interesować pszczelarstwem. Było jeszcze, czy miód się nie popsuł skoro jest skrystalizowany... teraz mi wstyd ;)

Lukasz_Baniak

2015-02-09 08:42:44

Czy miód zawiera cukier?

mati

2015-02-10 08:31:10

czy pszczoly spiom?

michal1972

2015-02-17 12:57:21

Mimo to, że klienci nas czasem zaskakują, to myślę, że się wszyscy ze mną zgodzicie, że najczęstszym pytaniem jakie otrzymujemy jest: "Czy ten miód jest prawdziwy?"

Ot tak sobie przypomniałem o tym dzisiaj...

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie