Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Pszczelarski pomysł na prezent na Dzień Babci i Dzień Dziadka Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4401

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3

blondynekkrk

2015-01-22 10:31:25

Jakie macie pomysły na prezent na Dzień Babci i Dzień Dziadka? A może sami już otrzymaliście jakieś prezenty od wnucząt? Założyłem ten temat z myślą o pomysłach związanych jednak z pszczelarstwem. Może też się komuś innemu pomysły spodobają i je wykorzysta :)

blondynekkrk

2015-01-22 10:32:13

A no i dodam dla zapominalskich, że Dzień Babci był wczoraj (21.01.) a Dzień Dziadka jest dzisiaj (22.01).

factis

2015-01-25 15:25:40

Widzę, że Twój temat nie spotkał się z dużym odzewem... Ale ja Ci Blondynku odpowiem. Zawsze dobrym prezentem jest słoik dobrego miodu. Dobrego, czyli od pszczelarza, który posiada zgodę na sprzedaż bezpośrednią, a nie od łapiducha z targu. Myślę, że też można by pomyśleć o jakiś prezentach w postaci kremów z miodem.

blondynekkrk

2015-01-26 09:23:54

Ano nie spotkał... :( Ja w tym roku kupiłem swoim dziadkom właśnie słoik miodu nawłociowego (z tej racji, że mi najbardziej odpowiada). Myślę, że się ucieszą. W końcu cukrzycy nie mają :)

kaczka12

2015-01-28 16:17:02

Zawsze możesz zrobić nalewkę albo kupić składniki na nią. Się i babcia i dziadek ucieszy.

blondynekkrk

2015-01-30 14:29:07

@kaczka12 nie wiem czy się ucieszyli by ;) Ale nalewka z propolisu w sumie w sam raz. Dużo jej się nie da wypić a dla zdrowotności zawsze dobra.

Myślałem tak na przyszłość, że mógłbym im kupić akcesoria do miodu - jakieś ładne opakowanie na miód + szklany nabierak do miodu.

factis

2015-01-30 23:03:55

O widzisz, akcesoria do miodu to może być dobry kierunek! Jak widać burza mózgów przynosi rezultaty.

Ewentualnie można zawsze kupić konchy do świecowania uszu. Dla osób starszych jak znalazł.

banan

2015-01-31 21:14:48

moze nie koniecznie konchy do swiecowania bym dal ale ladna swieczke np. w ksztalcie aniolka. musisz miec tylko forme, wosk, knot i troche czasu.

Strony: 1 2 3

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ogórki z miodem

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim