Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Opłacone składki a refundacja Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1469

Zaloguj się aby obserwować temat

wodyjar

2015-01-03 13:49:31

Opłaciłem składki na rok 2015 ( od nowa zakładam pasiekę mam nadany nr weterynaryjny jednak nie opłacałem składek ok 10 lat ) czy w tym roku mogę już liczyć na refundację np na zakup pszczół,matek lub sprzętu czy jest wymagany dłuższy okres składkowy żeby ubiegać się o refundację

michal1972

2015-01-03 16:33:35

Kolego powiem Ci, że sam jestem ciekaw, bo mam wrażenie, że Twój przypadek jest odosobniony. Poczekajmy co napiszą inni forumowicze. Może ktoś miał już taki przypadek.

factis

2015-01-04 18:46:16

@wodyjar, a spełniasz warunki ubiegania się o refundacje z programu Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich? Mówię tu głównie o posiadaniu co najmniej 15 pni pszczelich.

marcin

2015-01-05 12:50:02

Z informacji jaką otrzymałem od osoby, która jest odpowiedzialna za dokumenty w jednej z dolnośląskich organizacji pszczelarskich wynika, że jeżeli spełniasz warunki do refundacji (masz minimum 15 rodzin + nadany numer weterynaryjny), opłaciłeś składki członkowskie i przede wszystkim jeszcze nie został u Was zrealizowany projekt 2014/2015 (czyli że możesz się jeszcze załapać na listę) to tak, możesz w tym roku liczyć na refundację.

dorotkaa

2015-01-12 08:09:49

A czy ktoś korzystał z takiego programu dla hodowców?

Lukasz_Baniak

2015-01-12 19:11:37

@dorotkaa, możesz opisać nieco szerzej problem z którym się spotkałaś. Coś poradzimy na pewno!

eryk16

2015-01-17 13:44:54

@wodyjar według mnie możesz. Tutaj Marcin ma rację bo powinieneś spełniać warunki przyznawania refundacji w momencie kiedy się o nie ubiegasz.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II