Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Młody pszczelarz - dlaczego tak ciężko być pszczelarzem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2001

Przejdź do artykułu Młody pszczelarz - dlaczego tak ciężko być pszczelarzem?

Zaloguj się aby obserwować temat

Stanislaw

2014-12-31 18:18:19

Ja zaczolem tak naprawde to w tym roku ,pszczoly to moje mija pasja jak mialem 10 lat to pomagalem starszemu panu przy pszczolach.Pszczoly nie trzeba sie bac,pszczola jezeli uzadli to takze ginie i ona o tym wie ,jezeli pszczelaz zachowuje sie jak powinno byc i nie wchodzi w droge pszczolom to i pszczoly go szanuja ja nie mam takich problemow przy pszczolach pracuje bez rekawic i siatki ochronnej pszczoly muszo poznac swojego opiekuna.Tak dla niekturch pszczelazy jest ciezko jezeli ktos to robi od serca to mu wychodzi bardzo dobrze,trzeba dokladnie poznyc zwyczaje pszczol budowe i cykl rozmnazania jest zima to teraz tylko lektura i nauka

factis

2015-01-01 13:55:12

@Stanislaw dokładnie! Bez wiedzy na temat pszczół nie ma co się zabierać za pszczelarzenie. Takie podejście powinien mieć każdy przyszły i obecny młody stażem pszczelarz.

Powiedz mi proszę jeszcze, jaką linią pszczół się zajmujesz?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Wigilijne łazanki na bogato

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

I Konferencja Pszczelarskiego Klubu Dyskusyjnego Pszczółka między Łodzią a Warszawą - przebieg spotkania

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły