Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Młody pszczelarz - dlaczego tak ciężko być pszczelarzem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2032

Przejdź do artykułu Młody pszczelarz - dlaczego tak ciężko być pszczelarzem?

Zaloguj się aby obserwować temat

Stanislaw

2014-12-31 18:18:19

Ja zaczolem tak naprawde to w tym roku ,pszczoly to moje mija pasja jak mialem 10 lat to pomagalem starszemu panu przy pszczolach.Pszczoly nie trzeba sie bac,pszczola jezeli uzadli to takze ginie i ona o tym wie ,jezeli pszczelaz zachowuje sie jak powinno byc i nie wchodzi w droge pszczolom to i pszczoly go szanuja ja nie mam takich problemow przy pszczolach pracuje bez rekawic i siatki ochronnej pszczoly muszo poznac swojego opiekuna.Tak dla niekturch pszczelazy jest ciezko jezeli ktos to robi od serca to mu wychodzi bardzo dobrze,trzeba dokladnie poznyc zwyczaje pszczol budowe i cykl rozmnazania jest zima to teraz tylko lektura i nauka

factis

2015-01-01 13:55:12

@Stanislaw dokładnie! Bez wiedzy na temat pszczół nie ma co się zabierać za pszczelarzenie. Takie podejście powinien mieć każdy przyszły i obecny młody stażem pszczelarz.

Powiedz mi proszę jeszcze, jaką linią pszczół się zajmujesz?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?