Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Młody pszczelarz - dlaczego tak ciężko być pszczelarzem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2066

Przejdź do artykułu Młody pszczelarz - dlaczego tak ciężko być pszczelarzem?

Zaloguj się aby obserwować temat

Stanislaw

2014-12-31 18:18:19

Ja zaczolem tak naprawde to w tym roku ,pszczoly to moje mija pasja jak mialem 10 lat to pomagalem starszemu panu przy pszczolach.Pszczoly nie trzeba sie bac,pszczola jezeli uzadli to takze ginie i ona o tym wie ,jezeli pszczelaz zachowuje sie jak powinno byc i nie wchodzi w droge pszczolom to i pszczoly go szanuja ja nie mam takich problemow przy pszczolach pracuje bez rekawic i siatki ochronnej pszczoly muszo poznac swojego opiekuna.Tak dla niekturch pszczelazy jest ciezko jezeli ktos to robi od serca to mu wychodzi bardzo dobrze,trzeba dokladnie poznyc zwyczaje pszczol budowe i cykl rozmnazania jest zima to teraz tylko lektura i nauka

factis

2015-01-01 13:55:12

@Stanislaw dokładnie! Bez wiedzy na temat pszczół nie ma co się zabierać za pszczelarzenie. Takie podejście powinien mieć każdy przyszły i obecny młody stażem pszczelarz.

Powiedz mi proszę jeszcze, jaką linią pszczół się zajmujesz?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

IV Konferencja KD Pszczółka - podsumowanie wydarzenia

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich