Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Komu potrzebna jest pszczoła miodna? Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 1699Przejdź do artykułu Komu potrzebna jest pszczoła miodna?
Zaloguj się aby obserwować temat
Stanislaw
2014-12-31 18:01:42
w wiekszosci ludziom pszczola jest niepotrzebna a to tylko dlatego ze jest brak podstawowych informacji na temat pszczol ich pracy jaka wykonuja i jakie sa pracowite i pozyteczne dla natury i dla nas ludzi.Oto jedna z wielu wypowiedzi niemca ,gdy zwrocilem uwage nato ze robi opryski zboza w nie odpowiednim czasie i Szkodliwych dla pszczol i oczywiscie dla ludzi to odpowiedzial mi Ze jego nie interesuje zdrowie jego jedo dzieci i wnukow Jego interesuja PIENIADZE i tu jest problem nasz calego kontynentu musimy to odwrocic ze zdrowie jest na pierwszym miejscu.Za malo mamy w telewizji programow przyrodniczych .
factis
2015-01-01 13:59:47
@Stanislaw, zgadzam się z Tobą. Żeby jednak można było coś zmienić trzeba zacząć od ujednolicenia i respektowania prawa. Jak pojawią się gigantyczne i surowe kary dla trucicieli pszczół, wówczas powinno się coś zmienić w myśleniu. Można by też wtedy nagłośnić działalność pszczół i pszczelarzy oraz znaczenie istnienia pszczół dla całej ludzkości. Nie wiem czy programy przyrodnicze będą najlepsze. Myślę, że wystarczy powtórzyć kilka razy taki reportaż w Wiadomościach, Panoramie i Faktach. Wtedy pewnie trafi się do większości Polaków. Takie samo działanie powinni zastosować inne media poza granicami Polski. Taki zmasowany "atak" może przyniesie oczekiwany rezultat.
tulipan
2017-01-03 16:54:32
zgadzam się z tobą factis o tym ja tak myślę pozdrawiam tulipan
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
trutówka
19 Lipca 2026
PSZCZELARSTWO BEZ CHEMII - MICHAŁ SMYK
16 Lipca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
28 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
17 Czerwca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Kim jest pszczelarz, a kim posiadacz uli?
30 Maja 2026
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026