Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Komu potrzebna jest pszczoła miodna? Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 1681Przejdź do artykułu Komu potrzebna jest pszczoła miodna?
Zaloguj się aby obserwować temat
Stanislaw
2014-12-31 18:01:42
w wiekszosci ludziom pszczola jest niepotrzebna a to tylko dlatego ze jest brak podstawowych informacji na temat pszczol ich pracy jaka wykonuja i jakie sa pracowite i pozyteczne dla natury i dla nas ludzi.Oto jedna z wielu wypowiedzi niemca ,gdy zwrocilem uwage nato ze robi opryski zboza w nie odpowiednim czasie i Szkodliwych dla pszczol i oczywiscie dla ludzi to odpowiedzial mi Ze jego nie interesuje zdrowie jego jedo dzieci i wnukow Jego interesuja PIENIADZE i tu jest problem nasz calego kontynentu musimy to odwrocic ze zdrowie jest na pierwszym miejscu.Za malo mamy w telewizji programow przyrodniczych .
factis
2015-01-01 13:59:47
@Stanislaw, zgadzam się z Tobą. Żeby jednak można było coś zmienić trzeba zacząć od ujednolicenia i respektowania prawa. Jak pojawią się gigantyczne i surowe kary dla trucicieli pszczół, wówczas powinno się coś zmienić w myśleniu. Można by też wtedy nagłośnić działalność pszczół i pszczelarzy oraz znaczenie istnienia pszczół dla całej ludzkości. Nie wiem czy programy przyrodnicze będą najlepsze. Myślę, że wystarczy powtórzyć kilka razy taki reportaż w Wiadomościach, Panoramie i Faktach. Wtedy pewnie trafi się do większości Polaków. Takie samo działanie powinni zastosować inne media poza granicami Polski. Taki zmasowany "atak" może przyniesie oczekiwany rezultat.
tulipan
2017-01-03 16:54:32
zgadzam się z tobą factis o tym ja tak myślę pozdrawiam tulipan
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
14 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
19 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
16 Marca 2026
14 Marca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026
Wystawa ogrodnicza Barzkowicka Wiosna 2026
10 Marca 2026
Wywiad z Piotrem Tkaczukiem (Pasieka Tkaczuk)
19 Lutego 2026
Najaktywniejsi w tym tygodniu:
1. Kryspin: 1