Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Komu potrzebna jest pszczoła miodna? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1681

Przejdź do artykułu Komu potrzebna jest pszczoła miodna?

Zaloguj się aby obserwować temat

Stanislaw

2014-12-31 18:01:42

w wiekszosci ludziom pszczola jest niepotrzebna a to tylko dlatego ze jest brak podstawowych informacji na temat pszczol ich pracy jaka wykonuja i jakie sa pracowite i pozyteczne dla natury i dla nas ludzi.Oto jedna z wielu wypowiedzi niemca ,gdy zwrocilem uwage nato ze robi opryski zboza w nie odpowiednim czasie i Szkodliwych dla pszczol i oczywiscie dla ludzi to odpowiedzial mi Ze jego nie interesuje zdrowie jego jedo dzieci i wnukow Jego interesuja PIENIADZE i tu jest problem nasz calego kontynentu musimy to odwrocic ze zdrowie jest na pierwszym miejscu.Za malo mamy w telewizji programow przyrodniczych .

factis

2015-01-01 13:59:47

@Stanislaw, zgadzam się z Tobą. Żeby jednak można było coś zmienić trzeba zacząć od ujednolicenia i respektowania prawa. Jak pojawią się gigantyczne i surowe kary dla trucicieli pszczół, wówczas powinno się coś zmienić w myśleniu. Można by też wtedy nagłośnić działalność pszczół i pszczelarzy oraz znaczenie istnienia pszczół dla całej ludzkości. Nie wiem czy programy przyrodnicze będą najlepsze. Myślę, że wystarczy powtórzyć kilka razy taki reportaż w Wiadomościach, Panoramie i Faktach. Wtedy pewnie trafi się do większości Polaków. Takie samo działanie powinni zastosować inne media poza granicami Polski. Taki zmasowany "atak" może przyniesie oczekiwany rezultat.

tulipan

2017-01-03 16:54:32

zgadzam się z tobą factis o tym ja tak myślę pozdrawiam tulipan

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Nugat z orzechami, żurawiną i miodem

Amarantusowe batoniki z miodem

Pierniczki z miodem na święta - wersja 1

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Zostań bohaterem pszczół

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica