Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Sposoby zwiększenia siły rodziny pszczelej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 597

Przejdź do artykułu Sposoby zwiększenia siły rodziny pszczelej

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2025-12-09 13:53:31

Szanowna redaktor Pani Celinska .Artykuł jest dobry i dla początkującego pszczelarza bardzo pomocny. Brak jednak podpowiedzi jak połączyć 2 słabe rodziny.

SJS

2025-12-10 07:46:54

Słaba rodzina we wrześniu - ledwie obsiadały 2 i 1/2 ramki. Włączyłem im podgrzewanie i co jakiś czas filmowałem rodzinę.
Pod koniec maja obsiadały 35 ramek.
Na tej stronie jest opis i kolejne filmy pokazujące jak rodzina dochodziła do siły.
Jest tych filmów siedem. http://pszczoly.siudalski.pl/po-co-grza--.html

Kryspin

2025-12-29 12:59:51

SJS. Koniec maja to trochę pużno . Pszczoły muszą być silne na rzepak. Jeśli mozesz podziel się wiedzą jaki i czym podgrzewałeś ule.

tulipan

2025-12-31 14:09:08

pszczoly juz nie biora rzeoaku bynajmirj u mnie

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Szybki piernik z miodem na święta

Nugat z orzechami, żurawiną i miodem

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek