Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Przepis na nalewkę z miodem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4865

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Lukasz_Baniak

2014-08-03 08:06:38

Zna ktoś jakiś dobry przepis na smaczną naleweczkę?

michal1972

2014-08-06 09:45:10

Najlepsza nalewka z wykorzystaniem miodu jest zarazem najprostsza. W stosunku 1:3 mieszasz sok wyciśnięty z cytryn, płynny miód oraz spirytus. Wszystko wlewach do butelki, porządnie wstrząsasz i odstawiasz na 2-3 dni. Gorąco polecam!

factis

2014-08-08 11:25:45

Dzięki Michale. Nie wiem jak Łukasz ale sam także wypróbuję ten przepis. Brzmi absurdalnie prosto. Ciekawe czy smakuje dobrze:) Ale skoro zachwalasz to nie mam podstaw w to nie wierzyć:)

michal1972

2014-08-10 16:17:14

Polecam, polecam! Dodam jeszcze, że najlepiej smakuje z miodem gryczanym!

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:51:16

Dziękuję za przepis. Muszę w takim razie wypróbować, zwłaszcza że mam trochę miodu gryczanego w zapasie. Szkoda tylko, że cena spirytusu jest dalej na tak wysokim poziomie... W przeciwnym razie można by pomyśleć nad produkcją nalewek na szerszą skalę, niż tylko do własnego użytku.

blondynekkrk

2014-08-15 13:13:53

Widzisz Michale! Wypróbowałem wczoraj i jestem pod wrażeniem! SUPER jest. Ale 3 kieliszki powodują, że jakoś dziwnie mi się stoi ;-) Chyba grawitacja jest mocniejsza:D

emil

2014-08-17 00:13:48

Trzeba uważasz z tą grawitacją, bo można się zdziwić :D

mati

2014-08-24 11:23:47

najlepszy przepis na nalewke jak mialem okazje zrobic dzieki wielkie!

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Amarantus z miodem i migdałami

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Pierniczki z miodem na święta - wersja 1

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.