Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Ul szufladowy - informacje Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3894

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

banan

2014-07-11 08:31:47

hej. poszukuje informacji na temat ula szufladowego. cos ktos wie na jego temat? spotkalem sie z tym okresleniem kilka dni temu ale dopiero dzisiaj znalazlem czas na to zeby spytac was na forum. pozdrawiam

mlody_pszczelarz

2014-07-12 14:46:10

pierwsze slysze, a czemu cie zainteresowal?

blondynekkrk

2014-07-14 07:16:23

Też nie wiem co to jest :o Wygląda jak szafka?:D

pszczelarka78

2014-07-14 10:31:38

według mnie to lepiej nie kombinować za wiele, szkoda czasu i pieniędzy

michal1972

2014-07-16 10:10:18

Istnieje kilka rodzajów uli szufladowych. Te najpopularniejsze to Z-11 i Remiasa. Pierwszy pochodzi ze Słowacji, a drugi z Czechosłowacji. Nie wiem o który dokładniej Ci chodziło...

blondynekkrk

2014-07-20 16:18:51

Lol nie wiedziałem, że są jakieś rodzaje uli szufladowych. Możesz Michale coś więcej na ten temat powiedzieć?

Sylwek

2014-07-23 12:13:05

Pierwsze słyszę o ulu szufladowym. Podpisuję się zatem pod użytkownikami banan i blondynekkrk, co by można było coś więcej na jego temat się dowiedzieć.

Sylwek

2014-09-13 16:18:19

I jak? Możesz Michale coś więcej napisać?

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ciasteczka lekko miodowe

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.