Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Miód z kasztanowca Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3676

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2014-06-30 11:11:36

Widziałem w sprzedaży miód kasztanowy. Czy to jest miód z kasztanowca - drzewa kasztanowego, czy z kasztanka jarzębolistnego?

pszczelarka78

2014-07-03 11:30:55

Wedługg tego co wiem, to jest to nazwa miodu pochodzącego z kasztanowca i kasztana jadalnego. W naszych warunkach ciężkiego do uzyskania.

blondynekkrk

2014-07-05 11:07:25

Czyli miód z dwóch różnych roślin?

Lukasz_Baniak

2014-07-06 12:55:05

Miód z kasztanowca to miód z kasztana zwyczajnego.

banan

2014-07-11 08:42:15

pierwsze slysze ale chetnie poczytam na ten temat. tylko gdzie?

mlody_pszczelarz

2014-07-12 14:50:04

hmmm... no ale w sklepach czasami mozna znalezc

blondynekkrk

2014-07-14 07:30:15

No właśnie ja go widziałem w jednym sklepie internetowym i stąd się dosyć zdziwiłem. Nigdy i nigdzie wcześniej go nie widziałem...

mati

2014-11-05 09:51:02

a widziales miod z cebuli bo tez taki jest. to na co pszczola poleci to z tego jest miód Miód z kasztanowca nie miałem jak sprubowac ale myśle ze pewnie jest bardzo smaczny i drogi jak cos czego jest mało

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim