Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Miód manuka - opinie Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5558

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-06-21 09:35:59

Miał ktoś możliwość spróbowania tego miodu? Warto go kupić? Jest bardzo drogi ale czy faktycznie smaczny i czy ma jakieś cudowne właściwości?

mlody_pszczelarz

2014-06-21 22:24:33

ponoc nie jest lepszy od naszych, a jedynie marketingowo go wypromowano, wiecej roboty piarowcow jak pszczolek

factis

2014-06-24 08:31:56

Szczerze powiedziawszy ja nie miałem okazji spróbować więc się nie będę wypowiadał. Podobno jest jakiś cudowny ale kto go tam wie:)

marcin

2014-06-29 18:58:03

Nie miałem okazji go zakupić. Być może kiedyś się na niego skuszę ale póki co uważam, że warto wspierać polskich pszczelarzy.

blondynekkrk

2014-07-26 08:07:14

Czyli jak widać pszczelarzy miód manuka nie interesuje :) I w sumie nie ma co się chyba dziwić. Macie swój więc po co interesować się czyimś? Szkoda tylko, że się nic ja jego temat nie dowiedziałem, bo jestem bardzo ciekawy, czy ma faktycznie coś w sobie takiego, czego nie mają inne miody...

michal1972

2014-07-27 09:31:30

Podobno były badania, które wskazywały na to, że miód był używany do skutecznego leczenia trudno gojących się ran. Były też przypadki dotyczące wyleczenia wrzodów skórnych, ropni i owrzodzeń, pozbycia się tasiemca, a nawet nowotworów.

blondynekkrk

2014-08-15 13:19:36

Z tym tasiemcem to mi się nie chce wierzyć... Podobnie jak nowotworami. Uwierzyłbym jakbym widział badania i wiedział, że badania nie były robione w którymś z państw bloku wschodniego ;-)

banan

2014-08-16 13:16:02

mnie szkoda pieniedzy zeby sprawdza czy faktycznie jest taki swietny. podobno jajka tez maja cudowne wlasciwosci, podobnie jak tluszcz zwierzecy. dla przykladu macie tez przeciez diete kwasniewskiego. on leczyl z nowotworow ludzi kazac im jesc golonki i inne tluste rzeczy. kto wie, moze faktycznie miod manuka jest taki wartosciowy.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Propolis - produkt pszczeli

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

VII Dzień Miodu w Pszczynie

XII Wielickie Miodobranie

Wystawa Ogrodniczo-Pszczelarska w Barzkowicach 2020

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Nan-e qandi

Kapusta czerwona z porto