Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Rozdzielanie miodu na kilka słoików Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1375

Zaloguj się aby obserwować temat

factis

2014-05-24 10:20:34

Ostatnio zapytała mnie klientka, czy może podzielić zakupiony miód do mniejszych słoików. Pytanie proste to i odpowiedź prosta - tak, może Pani. Zaskoczyła mnie natomiast, czym może to zrobić, bo słyszała, że nie metalową łyżką, a drewnianą... I szczerze powiedziawszy powiedziałem jej, że nie wiem... Nigdy się nie spotkałem z takim pytaniem a tym bardziej z takim problemem. Wydaje mi się, że to bez różnicy ale dobrze by było żeby ktoś mi potwierdził to. Będę Wam za to wdzięczny!

banan

2014-05-27 09:34:42

pierwsze slysze. na pewno czysta lyzka lub chochla jak jest plynny. sloik tez powinien byc wyparzony i wyschniety.

blondynekkrk

2014-05-28 09:00:24

Ja zawsze zwykłą łyżką nabieram miód i jakoś nigdy się z nim nic nie stało. Także nie wiem co ta Pani wykombinowała ;-) Może Cię sprawdzała?

michal1972

2014-05-30 09:18:08

Co za absurd. Oczywistą oczywistością jest, że nie ma to znaczenia. Ktoś jej głupot naopowiadał.

blondynekkrk

2014-06-03 12:43:15

A tak sobie myślę, że może ona nie zrozumiała czegoś :) I tak to jakoś wyszło. Ale co ja tam mogę wiedzieć ;)

mlody_pszczelarz

2014-06-03 22:44:38

straszne glupoty, bez sensu ccalkiem

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu

Skład miodu

Daniel Borak

Daniel Borak

Autor tekstów

Właściciel gospodarstwa pasiecznego Ślężańskie Miody i serwisu partnerskiego www.slezanskiemiody.pl

Projekt Bzykająca Przyczepka Edukuje

VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec - relacja z wydarzenia

Projekt Bzykająca Przyczepka

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Chałka z szafranem i miodem