Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Opakowanie na miód Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5926

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-05-13 07:49:44

W jakim opakowaniu można bezpiecznie przechowywać miód? Widzę, że najpopularniejszy jest szklany słoik. Widziałem też, że producenci pakują do małych plastikowych opakowań, jak kiedyś dżemy dla dzieci. Znacie jakieś inne możliwości?

michal1972

2014-05-14 09:34:23

Słoiki są najtańsze i najporęczniejsze, a także najszybsze do zapełnienia. Do plastikowych opakowań potrzebna jest linia produkcyjna z jakimś modułem do foliowania. Raz, że to stanowi ogromny koszt, dwa - dla małego producenta jest nieopłacalne.

mati

2014-05-15 09:13:28

no w sloikachs przedaja miod bo to najlepsze opakowanie

factis

2014-05-20 09:20:00

Na pewno w szczelnym opakowaniu, a tylko szklany słoik zapewnia. Ewentualnie miód pakowany na linii produkcyjnej w opakowanie plastikowe. Nie znam lepszych rozwiązań.

blondynekkrk

2014-05-21 18:31:04

Hmm a spotkał się ktoś z tym, że całe plastry miodu ktoś sprzedawał?

Sylwek

2014-09-01 11:11:25

@blondynekkrk widziałem na zagranicznych stronach. Okazuje się, że plastry miodu w słoikach całkiem nieźle się sprzedają. Oczywiście jest to ozdoba.

blondynekkrk

2014-09-18 07:41:37

Widziałem teraz taki miód o którym pisałem (z plastrem miodu) na stoikach podczas Krakowskiego Miodobrania. Super to wyglądało, tylko szkoda, że takie drogie...

Lukasz_Baniak

2014-09-23 08:29:06

@blondynekkrk miód możesz w sumie do wszystkiego "zapakować", co będzie szczelne (nie pozwoli na dostanie się do miodu innych substancji z zewnątrz). Mnie się osobiście podoba pomysł z małymi plastikowymi pudełeczkami, w sam raz do rozsmarowania na kanapkę.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim