Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Prawo i marketing w pasiece

Kogo są wyrojone pszczoły? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 6655

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-04-07 11:01:51

Jak to z tym jest? Dajmy na to, że pszczoły się wyroiły z mojego ula i znalazły się u sąsiada na drzewie. Kogo one są? Moje czy jego?

emil

2014-04-09 17:20:05

Twoje, do trzech dni Twoje. Wyjątkiem jest gdy wejdą w tym czasie do zasiedlonego wcześniej innym rojem pszczół ula (to są wtedy własnością tego kogoś czyja była rodzina w ulu). Gdy wejdą do pustego ula w ciągu trzech dni, także Twoje.

blondynekkrk

2014-04-10 13:59:18

A jak wejdą do pustego ula ale np. należącego do mojego sąsiada?

factis

2014-04-12 10:45:15

Wtedy są sąsiada. Tak na chłopski rozum bym przyjął.

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:52:27

BLONDYNKU emil napisal, ze twoje sa takze

banan

2014-04-26 12:06:31

mlody pszczelarz, ale ul to nie drzewo. myslisz, ze tak samo sa wtedy jego? ja mam watpliwosci co do tego

mlody_pszczelarz

2014-04-29 22:28:33

Banan, przeciez Blondynek zapytal pytanie do drugiego postu w temacie co jak wejdą do pustego ula, gdzie ma post wyzej, ze jego :P a poza tym jak ktos pisze ogolnie, ze do trzech dni sa wyrojone pszczoly wlasciciela macierza, to i jak na drzewie w tym czasie usiada to beda rowniez twoje. A watpliwosci sa bez sensu.

blondynekkrk

2014-04-30 07:39:25

Widzę, że nie tylko ja się zwiesiłem i nie zrozumiałem wypowiedzi Emila ;) Dzięki! :)

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Opodatkowanie pasieki do 80 rodzin pszczelich

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Koszty pośrednika handlu produktów pszczelich

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Kradzież 3 uli w okolicach Tyńca 2017

Sekrety miodu - prelekcja pszczelarska

II Miodobranie u Biskupka pod Zamkiem w Tarnowicach Starych

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Gryka zwyczajna - roślina miododajna

Linia pszczół car: CT 46

Marketing pszczelarski - publicity