Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Późnoletnie oraz jesienne podkarmianie pszczół Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2542

Przejdź do artykułu Późnoletnie oraz jesienne podkarmianie pszczół

Zaloguj się aby obserwować temat

bzz

2014-04-01 22:19:19

Witam serdecznie,
moim zdaniem jest jeszcze kwestia mało rozpatrywana, szczególnie przez tradycjonalistów w tej dziedzinie. Pszczółki w zasadzie, zawsze, należy dzielić na grupy .. i pewna wydzielona jej część stale jest tą przerabiającą nektar,a to trwa w zasadzie aż do przymrozków. Więc samo późne karmienie, nie uważam za zło konieczne. To proces (pobieranie i przerabianie pokarmu)który trwa nieustannie, zmienia się jednie jego intensywność.
Pozdrawiam, bzz

emil

2014-04-02 10:26:16

Witamy, dokładnie tak. Część naszych podopiecznych pracuje przy "przerabianiu" pokarmu, gdy jest ku temu możliwość.

Pasieczka

2017-10-03 23:13:45

Primorskie znakomicie potrafią na koniec sezonu samodzielnie zgromadzić prawie cały niezbędny zimą pokarm, bez żadnej pomocy z mojej strony

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Wiosenne szkolenie SPP Polanka

III Konferencja Klubu Dyskusyjnego Pszczółka

Wypadek ciężarówki w Kalifornii. Zginęło kilka milionów pszczół

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich 2016/2019 - terminarz, wymagania, kosztorys

Koszty pośrednika handlu produktów pszczelich

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich