Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Czy trzeba malować ocynkowaną miodarkę? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 8582

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-03-28 11:23:01

Znalazłem fajne ogłoszenie na miodarkę ocynkowaną. Była używana dosyć intensywnie. Czy zatem powinno się nią pomalować?

michal1972

2014-03-30 15:13:41

Ja bym tam grata nie kupował. Ale jak już musisz kupić to ja bym pomalował.

factis

2014-04-02 19:48:35

Miód wchodzi w reakcję z metalami więc moim zdaniem trzeba by miodarkę pomalować. Są do tego specjalne lakiery, które można stosować przy żywności. Jeżeli jednak cena jest niedużo niższa od nowej miodarki, to może lepiej kupić nową?

blondynekkrk

2014-04-07 10:52:56

Różnica nie wiem czy duża. 500 zł to dużo czy mało?

factis

2014-04-12 10:58:42

To dużo ale musisz sobie zadać pytanie czy nie warto kupić nówki sztuki. Zawsze to będzie na lata i na gwarancji...

michal1972

2014-04-14 08:39:59

To przy 500 zł bym nie wymyślał tylko kupił nową, jak już wcześniej wspomniałem. Musisz doliczyć czas pracy i koszty lakierów. Wcale dobrze na tym nie wyjdziesz.

banan

2014-04-16 08:27:21

tak samo sadze jak michal, nie ma co kupowac dziadostwa jak dokladajac pol tysiaca mozna miec nowke, ktora bedzie dzialac kilka lat przy solidnym jej uzywaniu

michal1972

2014-04-18 10:24:22

No widzisz, wszyscy Ci to samo piszą młody.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Ciasteczka imbirowe z miodem

Ogórki z miodem

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 1.

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 2.

O co chodzi w BeePower!?

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom