Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Powrót zimy czy nie? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4063

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mati

2014-03-25 07:33:12

wrucila zima spowrotem czy nie bo w karkonoszach cuda na kiju sie dziejom

marcin

2014-03-25 11:13:48

Zedytowałem Twój temat mati. Co do samego pytania to wątpię szczerze. Myślę, że jest to anomalia pogodowa, która mam nadzieję nie odbije się negatywnie na pszczołach i roślinach.

Lukasz_Baniak

2014-03-26 16:38:36

To raczej jest przejściowy stan ale trzeba brać też pod uwagę co się może zdarzyć najgorszego. Ten śnieg co spadł w Świeradowie to raczej chwilowa pomyłka pogody. Gorzej jak tych pomyłek będzie więcej.

michal1972

2014-04-14 09:09:26

Jak widać zima już nie wróci, czyli najgorszy okres już za nami! Szkoda tylko, że co chwilę pada...

banan

2014-04-16 08:29:27

i wykrakales, zobacz co sie dzieje na zachodniej stronie polski. niby kwiecien plecien bo przeplata troche zimy troche lata ale powagi troszke. ludzie moga stracic wszystko

Sylwek

2014-04-17 10:50:09

Ja bym nie przesadzał z tą zimą. Chwilowa anomalia, która raczej nie będzie miała wpływu na pożytki i rozwój rodzin.

michal1972

2014-04-18 10:25:33

Nie no dajcie spokój. Ciężko to śniegiem nazwać. Lekko popruszyło. Co innego jakby były zaspy wysokości metra.

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:39:22

no ale problem byl chwilowy, malo latalo pszczol, trzeba bylo dokarmiac po cieplej zimie

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bigos staropolski na winie z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Wigilijne łazanki na bogato

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia