Forum pszczelarskie - Forum eksperckie
Facebook i strona Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 327Zaloguj się aby obserwować temat
JaninaWeronika
2025-07-21 09:28:18
Dzień dobry, chciałam zapytać czy jak prowadzę pasiekę i chciałabym sprzedawać miód, to czy muszę mieć stronę pasieki oraz profil na FB? Czy muszę sprzedawać na stronie i jak w ogóle założyć stronę i FB pasieki?
Jo-Asia
2025-07-21 09:45:27
Dzień dobry, aby sprzedawać miód i produkty pszczele przez Internet nie trzeba mieć strony - można skorzystać z platform takich jak Allegro, OLX czy ogłoszenia lokalne, w tym ogłoszenia na Portalu Pszczelarskim. Natomiast jeśli myśli Pani o sprzedaży na szarszą skalę, warto zainwestować w stronę - najpierw trzeba kupić domenę, założenie strony najlepiej zlecić specjaliście - to koszt około 2000-3000 zł- najwygodniej aby była w Wordpress - na stronie warto umieścić podstrony: o mnie, blog oraz produkty. Założenie profilu pasieki na Facebook i Instagram nic nie kosztuje. Warto posty dodawać regularnie:) Zapraszam do zadawania kolejnych pytań i pozdrawiam, JB
blondynekkrk
2025-07-21 10:38:04
Hej!
Nie trzeba mieć strony ani sklepu, ale dobrze w nie zainwestować. Przynajmniej moim zdaniem. Jo-Asia dobrze napisała, jest jeszcze Allegro czy OLX. Możesz też pomyśleć o sprzedaży dla zagranicznych klientów, np. przez Amazon czy Ebay. Jak nie masz budżetu to na pewno fanpage na Facebooku, konto na Instagramie, dodawanie ogłoszeń w serwisach branżowych (np. na tym) i lokalnych (tam gdzie mieszkasz + OLX + sprzedajemy.pl). Jak masz to inwestuj we własną stronę i reklamy na Facebooku i Google Ads
eryk16
2025-07-23 09:20:51
Ja nie mam funpage ani instagrama i też udaje mi się sprzedawać cały miód, a nawet mam zapisy na kolejny rok. Podstawą jest to, aby lokalnie nas znali i wiedzieli, że da się kupić sprawdzony miód, a nie mieszankę. Ja poszedłem do proboszcza, aby z ambony powiedział kilka słów i dobrze poskutkowało.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
trutówka
19 Lipca 2026
PSZCZELARSTWO BEZ CHEMII - MICHAŁ SMYK
16 Lipca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
28 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
17 Czerwca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Kim jest pszczelarz, a kim posiadacz uli?
30 Maja 2026
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026