Forum pszczelarskie - Forum eksperckie
Facebook i strona Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 280Zaloguj się aby obserwować temat
JaninaWeronika
2025-07-21 09:28:18
Dzień dobry, chciałam zapytać czy jak prowadzę pasiekę i chciałabym sprzedawać miód, to czy muszę mieć stronę pasieki oraz profil na FB? Czy muszę sprzedawać na stronie i jak w ogóle założyć stronę i FB pasieki?
Jo-Asia
2025-07-21 09:45:27
Dzień dobry, aby sprzedawać miód i produkty pszczele przez Internet nie trzeba mieć strony - można skorzystać z platform takich jak Allegro, OLX czy ogłoszenia lokalne, w tym ogłoszenia na Portalu Pszczelarskim. Natomiast jeśli myśli Pani o sprzedaży na szarszą skalę, warto zainwestować w stronę - najpierw trzeba kupić domenę, założenie strony najlepiej zlecić specjaliście - to koszt około 2000-3000 zł- najwygodniej aby była w Wordpress - na stronie warto umieścić podstrony: o mnie, blog oraz produkty. Założenie profilu pasieki na Facebook i Instagram nic nie kosztuje. Warto posty dodawać regularnie:) Zapraszam do zadawania kolejnych pytań i pozdrawiam, JB
blondynekkrk
2025-07-21 10:38:04
Hej!
Nie trzeba mieć strony ani sklepu, ale dobrze w nie zainwestować. Przynajmniej moim zdaniem. Jo-Asia dobrze napisała, jest jeszcze Allegro czy OLX. Możesz też pomyśleć o sprzedaży dla zagranicznych klientów, np. przez Amazon czy Ebay. Jak nie masz budżetu to na pewno fanpage na Facebooku, konto na Instagramie, dodawanie ogłoszeń w serwisach branżowych (np. na tym) i lokalnych (tam gdzie mieszkasz + OLX + sprzedajemy.pl). Jak masz to inwestuj we własną stronę i reklamy na Facebooku i Google Ads
eryk16
2025-07-23 09:20:51
Ja nie mam funpage ani instagrama i też udaje mi się sprzedawać cały miód, a nawet mam zapisy na kolejny rok. Podstawą jest to, aby lokalnie nas znali i wiedzieli, że da się kupić sprawdzony miód, a nie mieszankę. Ja poszedłem do proboszcza, aby z ambony powiedział kilka słów i dobrze poskutkowało.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
14 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
19 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
16 Marca 2026
14 Marca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026
Wystawa ogrodnicza Barzkowicka Wiosna 2026
10 Marca 2026
Wywiad z Piotrem Tkaczukiem (Pasieka Tkaczuk)
19 Lutego 2026
Najaktywniejsi w tym tygodniu:
1. Kryspin: 1