Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Forum eksperckie

Facebook i strona Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 280

Zaloguj się aby obserwować temat

JaninaWeronika

2025-07-21 09:28:18

Dzień dobry, chciałam zapytać czy jak prowadzę pasiekę i chciałabym sprzedawać miód, to czy muszę mieć stronę pasieki oraz profil na FB? Czy muszę sprzedawać na stronie i jak w ogóle założyć stronę i FB pasieki?

Jo-Asia

2025-07-21 09:45:27

Dzień dobry, aby sprzedawać miód i produkty pszczele przez Internet nie trzeba mieć strony - można skorzystać z platform takich jak Allegro, OLX czy ogłoszenia lokalne, w tym ogłoszenia na Portalu Pszczelarskim. Natomiast jeśli myśli Pani o sprzedaży na szarszą skalę, warto zainwestować w stronę - najpierw trzeba kupić domenę, założenie strony najlepiej zlecić specjaliście - to koszt około 2000-3000 zł- najwygodniej aby była w Wordpress - na stronie warto umieścić podstrony: o mnie, blog oraz produkty. Założenie profilu pasieki na Facebook i Instagram nic nie kosztuje. Warto posty dodawać regularnie:) Zapraszam do zadawania kolejnych pytań i pozdrawiam, JB

blondynekkrk

2025-07-21 10:38:04

Hej!

Nie trzeba mieć strony ani sklepu, ale dobrze w nie zainwestować. Przynajmniej moim zdaniem. Jo-Asia dobrze napisała, jest jeszcze Allegro czy OLX. Możesz też pomyśleć o sprzedaży dla zagranicznych klientów, np. przez Amazon czy Ebay. Jak nie masz budżetu to na pewno fanpage na Facebooku, konto na Instagramie, dodawanie ogłoszeń w serwisach branżowych (np. na tym) i lokalnych (tam gdzie mieszkasz + OLX + sprzedajemy.pl). Jak masz to inwestuj we własną stronę i reklamy na Facebooku i Google Ads

eryk16

2025-07-23 09:20:51

Ja nie mam funpage ani instagrama i też udaje mi się sprzedawać cały miód, a nawet mam zapisy na kolejny rok. Podstawą jest to, aby lokalnie nas znali i wiedzieli, że da się kupić sprawdzony miód, a nie mieszankę. Ja poszedłem do proboszcza, aby z ambony powiedział kilka słów i dobrze poskutkowało.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Pierniczki na miodzie

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem