Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1557

Przejdź do artykułu Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2024-02-17 16:49:44

Witam. Ja też mam pasiekę w Opolu i to już 50 lat. Gospodarowałem na kilku typach uli w swym życiu od szafkowych po wojnie do ula stojaka wielkoplskiego obecnie. Ale takiej głupoty to jeszcze nie słyszałem że można wykonać ul ze starej pralki, czyli z recyklingu.. Pozdrawiam

blondynekkrk

2024-02-18 10:17:40

Takie rzeczy się dzieją :) Każdy chce się popisać przed drugim... Mimo to najważniejsze w tym wszystkim jest dobro pszczół. Dopóki takie "eksperymenty" nie godzą w pszczoły, to moim zdaniem niech robią. Zawsze mówi się wtedy więcej o pszczołach.

Kryspin

2024-02-19 12:57:17

Witam. Ule wykonane są ze słomy styroduru, drzewa ,ale nie z metalu.Te pokazane ule nie są z recyklingu ,najwyżej mają zewnętrzną powłokę ze blachy z bębna starej pralki.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Łosoś w musztardzie i miodzie

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

I Konferencja Pszczelarskiego Klubu Dyskusyjnego Pszczółka między Łodzią a Warszawą - przebieg spotkania

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Jakość matki pszczelej wychowanej z jaja lub larwy w różnym wieku

Wymiana matki pszczelej ze stworzeniem odkładu

Linia pszczół car: Kortówka

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Pierniczki z miodem na święta - wersja 2

Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem