Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1441

Przejdź do artykułu Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2024-02-17 16:49:44

Witam. Ja też mam pasiekę w Opolu i to już 50 lat. Gospodarowałem na kilku typach uli w swym życiu od szafkowych po wojnie do ula stojaka wielkoplskiego obecnie. Ale takiej głupoty to jeszcze nie słyszałem że można wykonać ul ze starej pralki, czyli z recyklingu.. Pozdrawiam

blondynekkrk

2024-02-18 10:17:40

Takie rzeczy się dzieją :) Każdy chce się popisać przed drugim... Mimo to najważniejsze w tym wszystkim jest dobro pszczół. Dopóki takie "eksperymenty" nie godzą w pszczoły, to moim zdaniem niech robią. Zawsze mówi się wtedy więcej o pszczołach.

Kryspin

2024-02-19 12:57:17

Witam. Ule wykonane są ze słomy styroduru, drzewa ,ale nie z metalu.Te pokazane ule nie są z recyklingu ,najwyżej mają zewnętrzną powłokę ze blachy z bębna starej pralki.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Chleb z szafranem i miodem

Piernik sułtański

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka z kalafiora z miodem

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Pierogi z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu