Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Czarne pszczoły znów w Polsce 2020 Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3115

Przejdź do artykułu Czarne pszczoły znów w Polsce 2020

Zaloguj się aby obserwować temat

Krzysztof1

2023-06-04 12:37:40

W połowie maja tego roku zadomowiły się u nas w pniu starego drzewa Zadrzechnie fioletowe, które to z tego co mi wiadomo w 2002 roku zostały bodajże uznane za gatunek wymarły. W każdej wolnej chwili rejestruje z bezpiecznej odległości ( żeby ich nie niepokoić ) ich codzienny tryb pszczelego życia i zachowania.
Dolnośląskie, Dobrzejów pod Legnica

BeeBee

2023-07-01 17:25:01

Widziałem taką 1.07.2023 w okolicach Bydgoszczy

blondynekkrk

2023-07-08 09:21:57

Mam wrażenie, że coraz więcej zadrzechni można spotkać w Polsce. W zeszłym roku mam wrażenie, że widziałem u siebie na działce (powiat krakowski). W tym roku jeszcze nie miałem okazji, ale zakładam, że się uda :)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Kukurydziane bułeczki z miodem

Różowe stringi z miodem

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.