Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Rozdzielenie się miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3016

Zaloguj się aby obserwować temat

meurana

2022-09-14 15:56:09

Witam,
Mam pytanie co się stało z miodem.
Kupiony w zeszłym roku lecz doczekał do dziś.
Nie wiem co się stało gdyż cześć jest kremowa, krystalizuje lecz góra jest lejącą.
Co się stało, w smaku dobry ale czy można go jeść?

Załączniki:

Rozdzielenie się mioduRozdzielenie się mioduRozdzielenie się miodu

meurana

2022-09-15 10:54:32

Dodam, że miał to być miód gryczany. Ten na zdjęciach nie był konsumowany. Ale z innego słoika (gryczanego) resztkę wrzuciłem do słoika z lipą i wystąpił ten sam efekt.

Kryspin

2022-10-01 10:44:53

Wszystko jest w porządku. Miód jest dobry.

Kryspin

2025-01-15 10:18:33

Kiedy widzę na sklepowych półkach słoiki z miodem płynnym ,które stoją całymi miesiącami i miód jest płynny to mam wątpliwości. Albo miód był przegrzny , albo coś jest z nim nie tak.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Podstawowe cechy praktyczne pszczół miodnych

Główne pożytki pszczele

Ciekawostki na temat różnych gatunków pszczół - rozmiary pszczół

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Kontrola jakości miodu

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Nalewka jaśminowa z miodem

Wigilijne łazanki na bogato