Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Czym wytruć pszczoły? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2690

Zaloguj się aby obserwować temat

Outree

2020-09-13 10:56:11

Jest taka sytuacja, dostałem w spadku 36 uli z pszczołami w środku. Kompletnie nie interesuje się pszczelarstwem i nie mam co z tym robić bo w miejscu pasieki planujemy na wiosnę postawić budynek gospodarczy. Mam pytanie, jak można bezpiecznie i humanitarnie wytruć te wszystkie pszczoły? Myślałem żeby podejśćw nocy i pryskać muchozolem ale za drogo wychodzi.

blondynekkrk

2020-09-15 21:37:07

Outree, nie wytruwaj pszczół! Ogłoś się na tym portalu że chcesz oddać w dobre ręce. Zgłosi się wiele osób, które nie stać na to żeby zacząć przygodę z pszczołami, a Ty spełnisz ich marzenie. Ewentualnie skontaktuj się z lokalnym kołem pszczelarskim. Z pewnością przejmą od Ciebie rodziny pszczele :)

Kryspin

2021-03-02 15:11:08

Proszę nie wytruwać. Nie ma humanitarnego trucia.Mieszkam w Opolu mam znajomych chętnie wezmą . Czy to z ulami ? Na jakiej ramce ?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom