Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Dotacje i refundacje na założenie własnej pasieki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 37472

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3 4

blondynekkrk

2014-02-24 10:12:29

Czy istnieją jakieś dotacje na założenie pasieki? Czy na start trzeba wyłożyć pieniążki z własnego portfela?

factis

2014-02-25 09:47:53

Jak jesteś w stowarzyszeniu to możesz otrzymać refundację poniesionych kosztów. Ogólnie gdzieś była informacja o tym na tym portalu. Co do jakiś pieniędzy w formie dotacji, jak na założenie działalności gospodarczej, to nie słyszałem i chyba nie ma czegoś takiego. Tak to by każdy chciał założyć pasiekę i wyrwać ponad 20.000zł na to.

mlody_pszczelarz

2014-02-26 09:14:19

z arr nie dostaniesz na to pieniedzy, tam tylko dostajesz, jak juz masz, to mozesz rozwijac

mati

2014-02-26 11:29:32

nikt nic nieda za darmo taki los pszczelarzy

marcin

2014-02-27 11:59:56

W tym momencie nie ma czegoś takiego. Kto wie, czy za jakiś czas się to nie zmieni. Pozostaje tylko trzymać kciuki.

michal1972

2014-02-28 12:05:18

Podobnie jak koledzy wyżej, także nie słyszałem nic o dotacjach. Być może można by pozyskać środki na założenie działalności gospodarczej z urzędu pracy, który to ma środki z funduszu pracy. Myślę, że taki wniosek mógłby przejść. Warunkiem niestety jest przygotowanie biznes planu, jego zaakceptowanie przez specjalistów z UP oraz założenie działalności gospodarczej, co nie do końca by Ci się opłacało.

emil

2014-03-01 15:23:09

W jednej gminie w Polsce było takie wsparcie, kiedyś podawali to jako news w telewizji, niestety umknęło mi gdzie to dokładnie było. A szkoda, przydałoby się to podać do wiadomości, ale może przy okazji trafię na to kiedyś przeszukując sieć.

michal1972

2014-03-03 10:27:17

Nie dziwię się, że news. Pewnie to był jeden jedyny projekt w Polsce. Ciekawe czy zakończył się sukcesem...

Strony: 1 2 3 4

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem

Amarantus z miodem i migdałami

Szybki piernik z miodem na święta

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kutia wigilijna z miodem pitnym