Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Pszczoły w ścianie, jak je przenieść? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2016

Zaloguj się aby obserwować temat

doom

2019-06-23 18:39:26

Witam,

kilka dni temu nabyłem działkę, dzisiaj kosiłem na niej trawę i zauważyłem, że w rogu budynku pojawiło się sporo pszczół, wlatują pod elewację, wczoraj jeszcze ich nie było - też kosiłem. Zamiast wzywać straż czy firmę która je wytruje wolałbym je przenieść. Jak to można zrobić? Muszę rozbierać elewację na budynku? Co najlepiej zrobic? Kupić ul, ubranie zabezpieczające, podkurzacz i spróbować je przenieść?

Załączniki:

Pszczoły w ścianie, jak je przenieść?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

I Konferencja Europejskich Miodosytników

Zmarł pszczelarz - Jan Mrzygłód 2017

Łowcy Miodu: Na ratunek pszczołom - film pszczelarski