Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Czy to może być wosk pszczeli? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1706

Zaloguj się aby obserwować temat

Iga

2018-06-04 00:54:23

Witam serdecznie :) Nie mam zupełnie nic wspólnego z hodowlą pszczół, ale szukam odpowiedzi na pytanie, co jest na zdjęciach? Początkowo myślałam, że to może jaja ślimaka, ale znajomy zasugerował właśnie wosk - stąd moja obecność tutaj i ogromnie liczę na Państwa pomoc... W niedzielę około godz. 20 spod metalowego kątownika w szafce stojącej na balkonie, wypłynęło coś dziwnego, jakby żółta ikra o nieregularnym, nierównym kształcie, wtedy całość raczej matowa (zdjęcie 1 i 2)... po mniej więcej 4 godzinach powierzchnia jest już gładka, błyszczy się, nadal widoczne są niezliczone ilości maleńkich kuleczek, no i oczywiście jest większe (zdjęcie 3 - zrobione kilka minut temu)... Czy to może być własnie wosk pszczeli? A jeśli nie, to może ktoś ma jakiś pomysł, co to za "obcy" rozwija mi się na balkonie? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Załączniki:

Czy to może być wosk pszczeli?Czy to może być wosk pszczeli?Czy to może być wosk pszczeli?

blondynekkrk

2018-06-09 12:09:48

Moim zdaniem nie wygląda to na wosk pszczeli, ale też nie potrafię powiedzieć, co to może faktycznie być. Minęło kilka dni od Pani wypowiedzi. Czy ma Pani jakieś podejrzenia lub czy rozwiązała się zagadka?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Ananas w czekoladowym cieście

Puszysty omlet z bananami

Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Biały miód leśny z Mount Oku

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich 2016/2019 - terminarz, wymagania, kosztorys

Kasa fiskalna - czy sprzedając miód musisz ją mieć?

Pszczelarz a faktura VAT RR