Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - zasady Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1825

Przejdź do artykułu Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - zasady

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2017-12-31 16:26:08

Szkoda tylko, że z programu nie mogą skorzystać wszyscy pszczelarze, tylko ci z kujawsko-pomorskiego...

Pesus

2018-01-01 17:49:43

Czy tylk pszczelarze z Torunia moga sie starac? Czy z calej polski?

eryk16

2018-01-02 18:02:01

Z tego co zrozumiałem to tak, tylko pszczelarze z tego regionu.

Naturszczyk

2018-01-07 17:37:43

Są spore obwarowania.
Np.nie można ubiegać się o wsparcie z tego programu jeśli było wsparcie z programu WRPP.

mati

2018-01-11 06:35:24

moze i na podkarpaciu cos takiego wprowadzom przydaloby sie bardzo

oro54

2018-01-12 20:16:16

W każdym województwie są ogłaszane takie programy. Gdy przeczytałem o tym programie z kujawsko-pomorskiego zacząłem szukać i okazało się, że w wielkopolskim sejmiku także był nabór do podobnego programu mającego za zadanie zwiększenia pogłowia pszczół. Było to bezzwrotne dofinansowanie zakupu 60 rodzin pszczelich. Niestety czas składania wniosków upłynął 21 grudnia 2017. Brak wiedzy o takich programach szkodzi, gdybym wiedział o tym wcześniej na pewno bym złożył wniosek. Trzeba pilnować tych spraw, bo okazuje się, że podobne programy ogłaszane są co roku.

blondynekkrk

2018-01-20 07:04:14

oro54 to prawda. Szkoda, że instytucje państwowe nie są skore do tego, aby wysyłać informację do dużych serwisów informacyjnych, albo co by było dużo lepsze - do serwisów branżowych. Przecież w ten sposób więcej osób skorzystałoby z takiej pomocy, a jeżeli nie, to chociaż miałoby świadomość, że takie wsparcie istnieje.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zostań bohaterem pszczół

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Badania: na jakim obszarze występuje pszczoła samotnica - zadrzechnia fioletowa?

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 2.

BeePower! w Polsce i za granicą

Kolejny krok w ratowaniu pszczół!

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.