Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Sytuacja po wichurach Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1808

Zaloguj się aby obserwować temat

eryk16

2017-10-30 20:18:14

Witajcie!

Jak tam stan Waszych pasiek po wichurach? U mnie na szczęście obeszło się bez szkód, choć wiało przeokropnie. Podobno najmocniej wiało na dolnym i górnym śląsku. Nie wiem jak w pasiekach, ale ogółem dużo strat.

Pogoda nie rozpieszcza, bo dzisiaj pojawił się śnieg. Kto nie przyglądnął się ulom mógł dzisiaj żegnać się z dziewczynami...

oro54

2017-10-30 21:25:15

Poprzedni orkan "Ksawery" zniszczył mi w pasiece kilka drzew, które uszkodziły kilka uli. Najbardziej mi żal Ewodii Koreańskiej, dużego drzewa, które wicher wykręcił z z gruntu jak grzyba ze ściółki i cisnął na sąsiadujące drzewa. Pszczołom nic się nie stało, poszły tylko daszki i połamały się podstawki pod ule, nie utrzymały ciężaru przewracających się drzew. Obecny wicher "Grzegorz" już większych szkód nie poczynił.

mati

2017-11-01 19:09:27

u mnie ok nic sie nie stalo ale wokolo wiele drzew polozylo sie

blondynekkrk

2017-11-08 16:53:56

Z tego co słyszałem to raczej nikt nie poniósł większych strat. I dobrze, bo nic bardziej nie boli jak strata przez coś, na co się całkowicie nie ma wpływu.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Marchewka z jabłkiem i miodem

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem