Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Ule na cmentarzach w USA i cmentarny miód Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1379

Przejdź do artykułu Ule na cmentarzach w USA i cmentarny miód

Zaloguj się aby obserwować temat

eryk16

2017-10-30 19:59:58

Myślałem, że nic mnie już w życiu nie zaskoczy, ale to to jest totalny hit... Jak można zarabiać w takim miejscu? Jak im nie wstyd!!!!

oro54

2017-10-30 21:06:02

W Polsce też znajdują się pasieki w pobliżu starych cmentarzy. Na przykład stary cmentarz w Ostrowie wielkopolskim ma aleje obsadzone wiekowymi lipami, dającymi niezłe pożytki. Różnica jest taka, że u nas nikt nie reklamuje w ten sposób, jak w artykule, pochodzenia tego lipowego miodu. Tak dbali o pszczoły nasi przodkowie. Obecne cmentarze to dla pszczół są totalnymi pustyniami. Jak już się trafi trochę zieleni, to na pewno posadzone są tuje, bo jesienią "nie śmiecą". Zresztą i tych jest niewiele, bo zieleń zajmuje miejsce grobom. Dzisiejsze cmentarze to już tylko samofinansujące się przedsiębiorstwa. Ważny jest zysk, koszty i strata, zero zadumy nad losami leżących tu ludzi.

mati

2017-11-01 18:58:26

to jurz jakas gruba pszesada przeciez cmentarze to miejsca pamieci a nie zarobku ale co ameryka to ameryka i tam tylko kasa sie liczy. no szkoda gadac w polsce to jednak ludzie majom wiencej rozumu i tak jak oro pisze wienksze znaczenie ma zaduma niz zysk

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Różowe stringi z miodem

Kukurydziane bułeczki z miodem

Kurczak teriyaki z miodem

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XXV Forum Pszczelarzy w Przysieku

XXXXIII Międzynarodowy Kongres Pszczelarski Apimondia

Napój zdrowia - naturalny antybiotyk