Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Ule na cmentarzach w USA i cmentarny miód Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1314

Przejdź do artykułu Ule na cmentarzach w USA i cmentarny miód

Zaloguj się aby obserwować temat

eryk16

2017-10-30 19:59:58

Myślałem, że nic mnie już w życiu nie zaskoczy, ale to to jest totalny hit... Jak można zarabiać w takim miejscu? Jak im nie wstyd!!!!

oro54

2017-10-30 21:06:02

W Polsce też znajdują się pasieki w pobliżu starych cmentarzy. Na przykład stary cmentarz w Ostrowie wielkopolskim ma aleje obsadzone wiekowymi lipami, dającymi niezłe pożytki. Różnica jest taka, że u nas nikt nie reklamuje w ten sposób, jak w artykule, pochodzenia tego lipowego miodu. Tak dbali o pszczoły nasi przodkowie. Obecne cmentarze to dla pszczół są totalnymi pustyniami. Jak już się trafi trochę zieleni, to na pewno posadzone są tuje, bo jesienią "nie śmiecą". Zresztą i tych jest niewiele, bo zieleń zajmuje miejsce grobom. Dzisiejsze cmentarze to już tylko samofinansujące się przedsiębiorstwa. Ważny jest zysk, koszty i strata, zero zadumy nad losami leżących tu ludzi.

mati

2017-11-01 18:58:26

to jurz jakas gruba pszesada przeciez cmentarze to miejsca pamieci a nie zarobku ale co ameryka to ameryka i tam tylko kasa sie liczy. no szkoda gadac w polsce to jednak ludzie majom wiencej rozumu i tak jak oro pisze wienksze znaczenie ma zaduma niz zysk

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Krążki owsiane z żurawiną i miodem

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Klasyczna truskawka z miodem

Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

Naleśniki bananowe z miodem