Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Profesjonalny sprzęt pszczelarski z firmy Konigin Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 5770Przejdź do artykułu Profesjonalny sprzęt pszczelarski z firmy Konigin
Zaloguj się aby obserwować temat
blondynekkrk
2017-10-10 20:33:23
Markę kojarzę i też na kilku targach widziałem. Dobrze, że pojawia się ktoś, kto może skutecznie zacząć konkurować z innymi, nie tylko na polskim rynku. Konkurencja zawsze jest dobra, byleby była zdrowa :)
mati
2017-11-01 19:01:21
czy jest morzliwosc kupna na raty
zbig
2018-06-16 15:28:49
Sprzęt wygląda dobrze na folderach,ale w praktyce już nie.
Skusiłem się na zakup miodarki kasetowej i po dostarczeniu okazało się że jest mało praktyczna.
Bęben ma wysokosc 76 cm,a odległosc od górnej części kasety do obrzeża bebna to aż 24 cm.
Wkładanie ramek z miodem bardzo uciążliwe,a żeby umyć dno miodarki to chyba trzeba wejsc do środka bo z góry sie nie sięgnie.Kosz i,silnik wibrują w czasie obrotów. Radzę sie dobrze przyjzeć przed kupnem
blondynekkrk
2018-06-21 16:50:26
Zbig, wszędzie dodałeś ten sam komentarz. Nie przeczę temu co zauważyłeś, ale jeżeli był to zakup na odległość to masz prawo zwrotu do 14 dni :) Ale widzę, że używałeś już ją więc niestety temat przepadł.
nesk91
2018-06-27 13:12:25
Zbig, posiadam kasetówke firmy Konigin i kompletnie nie zauważyłem problemu przy wkładaniu ramek do bębna. W przeszłości miałem kasetówke innego producenta i szczerze mogę powiedzieć że Konigin pod względem wykonania i pracy bije ją na głowę. Maszyna pracuję bardzo stabilnie.
TadeuszBrzynski
2019-01-17 12:17:48
A ja posiadam kilka urządzeń, miodarkę 12 kasetową, topiarkę elektryczną i odstojniki z płaszczem firmy Konigin. W przeszłości pracowałem na innej marki sprzęcie i potwierdzam co kolega nesk91. Sprzęt Konigin jest super, bardzo wydajny jeśli chodzi o miodarkę i topiarkę. Wirowanie ramek w miodarce Konigin to 3 min. na każdy wkład co np. u łysonia nie było możliwe. Kasety wychylają się na bęben prawie i to ma duże znaczenie. Jeśli chodzi o wkładanie ramek to kolega zbig chyba z konkurencji albo kosmosu:). Grubość materiałów, całość z nierdzewki, nie ma co nawet porównywać. Moim zdaniem najlepszy produkt na rynku w przyzwoitej cenie.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
trutówka
19 Lipca 2026
PSZCZELARSTWO BEZ CHEMII - MICHAŁ SMYK
16 Lipca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
28 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
17 Czerwca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Kim jest pszczelarz, a kim posiadacz uli?
30 Maja 2026
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026