Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Prawo i marketing w pasiece

Tu płonie pasieka, a tam wóz pasieczny Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3259

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2017-07-10 16:24:20

Nie wiem jak Wy, ale mnie osobiście telepie jak czytam, że kolejna pasieka została spalona. Jak długo na tym świecie będą jeszcze swobodnie chodzić tacy nikczemnicy! Najwyższa pora chyba zainwestować w jakieś urządzenia, które pozwolą namierzyć sprawców. Jak się zapatrujecie na fotopułapki albo ogólnie systemy kamer na pasieczysku?

Antoni

2017-08-08 09:17:39

Nie wiem komu to przeszkadza, ale ostatnimi czasy możemy mówić chyba o jakiejś pladze lub zaplanowanych działaniach na szkodę pszczelarzy. Wciąż jeszcze ludzie nie szanują zawodu pszczelarza tak, jak było to kilka dekad temu. Gdy pszczół zabraknie każdy obudzi się z ręką w nocniku i zmieni postrzeganie świata pszczół. Tylko żeby nie było już za późno!

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 2.

Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 2.

Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 1.

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.