Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Miodarka - remont? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2221

Zaloguj się aby obserwować temat

Gruby

2017-05-11 14:15:50

Witam.
Jako początkujący pszczelarz postanowiłem kopić swoja pierwsza miodarke, w załącznikach jest pokazany stan tej miodarki i nie wiem czy coś mam robić z ta miodarka w sensie wypiaskować może czy wystarczy tylko ja wyczyścić, czekam na opinie :)

Załączniki:

Miodarka - remont?Miodarka - remont?Miodarka - remont?

michal1972

2017-05-14 08:28:59

Witam kolegę.
Osobiście uważam, że najlepiej byłoby ją najzwyczajniej w świecie oddać do jakiegoś muzeum. Nie chcę być tutaj złośliwy, jednakże trzeba pamiętać, że w miodarce będzie żywność. Ratowanie miodarki, którą pokazałeś jest w mojej ocenie bez sensu. Czy chciałbyś (nawet po odratowaniu miodarki, co z przyczyn ekonomicznych jest totalnie niezasadne) dać z niej miód swojemu dziecku lub klientowi? Mając w pamięci jak wyglądała wcześniej, to ja bym się zawahał. Polecam poszukać ogłoszeń od osób, które chcą sprzedać miodarkę lub na tę chwilę pogadać z najbliższym pszczelarzem aby pomógł Ci i udostępnił swoją miodarkę. Zaczynasz dopiero więc nie będziesz z niej dużo korzystać i raczej nie będzie to stanowiło problemu dla lokalnego pszczelarza, abyś skorzystał z jego miodarki.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Pasieki powyżej 80 rodzin pszczelich - formy opodatkowania

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Obowiązki pszczelarza na koniec roku podatkowego

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie