Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Miodarka - remont? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2265

Zaloguj się aby obserwować temat

Gruby

2017-05-11 14:15:50

Witam.
Jako początkujący pszczelarz postanowiłem kopić swoja pierwsza miodarke, w załącznikach jest pokazany stan tej miodarki i nie wiem czy coś mam robić z ta miodarka w sensie wypiaskować może czy wystarczy tylko ja wyczyścić, czekam na opinie :)

Załączniki:

Miodarka - remont?Miodarka - remont?Miodarka - remont?

michal1972

2017-05-14 08:28:59

Witam kolegę.
Osobiście uważam, że najlepiej byłoby ją najzwyczajniej w świecie oddać do jakiegoś muzeum. Nie chcę być tutaj złośliwy, jednakże trzeba pamiętać, że w miodarce będzie żywność. Ratowanie miodarki, którą pokazałeś jest w mojej ocenie bez sensu. Czy chciałbyś (nawet po odratowaniu miodarki, co z przyczyn ekonomicznych jest totalnie niezasadne) dać z niej miód swojemu dziecku lub klientowi? Mając w pamięci jak wyglądała wcześniej, to ja bym się zawahał. Polecam poszukać ogłoszeń od osób, które chcą sprzedać miodarkę lub na tę chwilę pogadać z najbliższym pszczelarzem aby pomógł Ci i udostępnił swoją miodarkę. Zaczynasz dopiero więc nie będziesz z niej dużo korzystać i raczej nie będzie to stanowiło problemu dla lokalnego pszczelarza, abyś skorzystał z jego miodarki.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Piernik sułtański

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Carpaccio z kaczki w miodowym dressingu

Pasta miodowo-miętowa

Sos malinowo-miodowy