Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Wpływ żyły wodnej na zbiory miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5421

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Sylwek

2014-01-16 17:02:14

To prawda, że postawienie ulu na żyle wodnej ma pozytywny wpływ na zbiory miodu?

banan

2014-01-17 09:28:59

szczegolow nie znam ale podobno tak. nie wiem czy byly jakies badania na ten temat prowadzone

factis

2014-01-18 13:31:05

W pszczelarstwie można było kiedyś przeczytać o tym, że zbiory miodu w ulach które są ustawione na brzegu pionowego promieniowania żyły wodnej są o jakieś 30% wyższe. Z tego co pamiętam była w nim mowa o wczesnych pożytkach. Ale czy to prawda?

blondynekkrk

2014-01-19 18:02:16

Ciekawe czy i jaki to ma wpływ na pszczoły. Tak samo czy linie energetyczne mają wpływ pozytywny czy negatywny na pszczoły?

kaczka12

2014-01-22 11:23:29

Ja czytałem kiedyś artykuł o którym napisał "factis" i z tego co pamietam to tak właśnie było. Tylko że jak można wierzyć w coś czego się nie widzi?

banan

2014-01-23 10:44:10

linie energetyczne maja negatywny wplyw na pszczoly i zbiory miodu i w tej sprawie kiedys byly prowadzone badania.

Lukasz_Baniak

2014-01-24 11:16:49

Nie wiem czy ma to wpływ. Prędzej jak sam kolega kaczka12 napisał, linie energetyczne mają znaczenie ale odwrotne do zamierzonego.

mati

2014-01-24 20:38:00

niema wplywu bo jakby mialo to by karzdy ruzdzkarza zatrudnial przez zakladaniem pasieki

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Daniel Borak

Daniel Borak

Autor tekstów

Właściciel gospodarstwa pasiecznego Ślężańskie Miody i serwisu partnerskiego www.slezanskiemiody.pl

Projekt Bzykająca Przyczepka Edukuje

Projekt Bzykająca Przyczepka

Konferencja Pszczelarska: Gospodarka Pasieczna i Wychów Matek w sezonie 2015

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Varroa sp. jako immunosupresor chorób wirusowych

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą